Μercedes-Benz και VW Group λένε «ναι» στο τέλος των θερμικών μοτέρ το 2035

Μercedes-Benz και VW Group λένε «ναι» στο τέλος των θερμικών μοτέρ το 2035

Η Mercedes-Benz και το VW Group τάχθηκαν υπέρ του τερματισμού πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035 εντός της ΕΕ.

VW, Mercedes-Benz

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη λήξη της πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, περιλαμβανομένων των υβριδικών, από το 2035.

Όπως θα περίμενε κανείς, το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης όπως η Γαλλία και η Γερμανία οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι η απόφαση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, δύο από τους Γερμανούς κολοσσούς τάχθηκαν υπέρ του τερματισμού της πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035. 

Συγκεκριμένα, η VW δήλωσε ότι η απόφαση είναι αισιόδοξη αλλά εφικτή, προειδοποιώντας βέβαια ότι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση είναι μη αναστρέψιμη. Επιπλέον, ο κατασκευαστής πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο μόνος οικολογικός και οικονομικά εφικτός τρόπος να αντικατασταθούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.

VW

Την ίδια στιγμή, η Mercedes-Benz ανέφερε ότι μπορεί να μεταβεί στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή της πριν το 2035. «Από το 2030, είμαστε έτοιμοι να διαθέτουμε μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα σε αγορές που το επιτρέπουν οι συνθήκες», δήλωσε ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του κατασκευαστή, Eckart von Klaeden, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. 

H Mercedes-Benz και το VW Group δεν είναι οι πρώτοι κατασκευαστές που λένε «ναι» στο τέλος των θερμικών μοτέρ από το 2035. Υπέρ της απόφασης έχουν ταχθεί ακόμα οι Stellantis, Ford και Jaguar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube