Mεγάλη αντεπίθεση Audi με 20 νέα μοντέλα μέχρι τέλος 2025

Mεγάλη αντεπίθεση Audi με 20 νέα μοντέλα μέχρι τέλος 2025

Η Audi παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριό της για τα Μέσα Ενημέρωσης τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον.

Audi

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 20 νέα μοντέλα θα λανσάρει η Audi μέχρι το τέλος του 2025. 

Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, στο ετήσιο συνέδριο που διοργάνωσε για τα Μέσα Ενημέρωσης όπου ανέλυσε όλο το στρατηγικό της πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Στο ίδιο συνέδριο αποκάλυψε πως το 2023 έκλεισε με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 17,4% σε σχέση με το 2022.

Από το 2033 και μετά, η Audi θα κατασκευάζει μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας

Σε ό,τι αφορά στα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει, η Audi διευκρίνισε πως κάποια από αυτά θα είναι εντελώς νέα και κάποια άλλα θα είναι καινούργιες εκδόσεις τωρινών της μοντέλων. 

Ήδη η εταιρεία παρουσίασε το νέο Audi Q6 e-tron, που είναι το πρώτο μοντέλο που πατάει πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα Premium Platform Electric (ΡΡΕ). Μέσα στους επόμενους μήνες και ως το τέλος του 2024 θα παρουσιαστούν επίσης το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Audi A6. Αρχικά σε έκδοση σεντάν και στη συνέχεια και ως Avant (στέσιον βάγκον). θα ακολουθήσουν τα καινούργια Α4 και Q5. 

Eπιπλέον, η Audi θα φτιάξει μια ακόμη νέα ευέλικτη πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον για τα SUV της.

Audi

Αντίστοιχα μέσα στο 2025 θα λανσαριστούν τα νέα A7 και A8, με το τελευταίο να τίθεται αντιμέτωπο με τις BMW i7 και Mercedes EQS, κάτι που σημαίνει πως θα διατίθεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Στο συνέδριο αποκαλύφθηκε και το σχέδιο αλλαγής της ονοματοδοσίας των μοντέλων του Ingolstadt. Με βάση το σχέδιο αυτό όλα τα μοντέλα που στην ονομασία τους θα έχουν ζυγό αριθμό (π.χ. Α6, Α4, Q4) θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και όσα έχουν μονό αριθμό θα συνδυάζουν θερμικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο CEO της εταιρείας, Gernot Dollner, η Audi θέλει να μετασχηματιστεί σε κατασκευαστή 100% ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά το 2033. Για το λόγο αυτό, μετά το 2026 θα ξεκινήσει να κατασκευάζει και να παρουσιάζει μόνο EV, ενώ μέχρι το 2033 θα διατηρήσει στην παραγωγή μοντέλα με θερμικούς κινητήρες, από κοινού με τις εκδόσεις plug-in hybrid .

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube