Μέχρι και SUV μπορούν να φτιάξουν οι McLaren Special Operations

Μέχρι και SUV μπορούν να φτιάξουν οι McLaren Special Operations

Οι McLaren Special Operations έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν για ένα πελάτη ένα αποκλειστικό μοντέλο, ακόμη και ένα SUV. Αλλά το πρότζεκτ θα κόστιζε εκατομμύρια…

Η McLaren θα μπορούσε να «εντάξει» στην γκάμα της 4θέσια μοντέλα, ακόμα και SUV. Ωστόσο, ο επικεφαλής σχεδιασμού Robert Melville είπε ότι οτιδήποτε προκύπτει μέσα από αυτές τις δηλώσεις, θα μπορούσε δυνητικά να κατασκευαστεί μέσω του ειδικού τμήματος της εταιρείας, των McLaren Special Operations (MSO).

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ο περισσότερος κόσμος στη McLaren ρωτούσε διερευνητικά σχετικά με 4θέσια μοντέλα, SUV μοτοσικλέτες», είπε ο Melville. «Με τις MSO, φτιάξαμε ένα αυτοκίνητο πριν από μερικά χρόνια, κάτι που μας έκανε να ξανακαλύψουμε την κατασκευή αμαξωμάτων. Αν έρθεις στην MSO, θα μπορούσαμε να σου σχεδιάσουμε ένα ολοκαίνουργιο αμάξωμα, να σου αυξήσουμε ή να σου μειώσουμε την ισχύ στο μοτέρ. Μπορούμε να σου σχεδιάσουμε ό,τι θα ήθελες, αν φυσικά έχεις χρήματα για να το πληρώσεις».

«Ένα 4θέσιο SUV φυσικά και είναι εφικτό, λοιπόν, αλλά το κόστος θα ήταν “εκατoμμύρια επί εκατομμυρίων στερλινών”», είπε ο Melville. «Το κόστος δε θα ήταν τόσο υψηλό, διότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν μπορεί να κατασκευαστεί με την υφιστάμενη αρχιτεκτονική πλαισίων της McLaren, οπότε θα έπρεπε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε μια καινούργια ανθρακονημάτινη “μπανιέρα”».

«Εάν κατασκευαζόταν ένα τέτοιο αυτοκίνητο, οι ανταγωνιστές του θα μπορούσαν να περιλάβουν στην γκάμα τους μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, όπως για παράδειγμα το Range Rover Sport SVR, που αποδίδει 550 PS από τον κομπρεσοράτο 5λιτρο κινητήρα V8», συνέχισε.

«Υπό το σήμα της McLaren δεν υπάρχουν σχέδια για να απομακρυνθούμε από την τυπική γκάμα των σπόρτσκαρ, των σούπερκαρ και των hypercar της φίρμας. Ακόμα και στην περίπτωση που κατασκευάζαμε ένα τέτοιο μοντέλο, θα ήταν δύσκολο να το δούμε να εντάσσεται στην υφιστάμενη γκάμα της McLaren, η οποία μοιράζεται ανάμεσα στα προθέματα “Sports», “Super” και “Ultimate” για τις σειρές των αυτοκινήτων της», ολοκλήρωσε ο Melville

Η MSO στο παρελθόν έχει κατασκευάσει ειδικές, μοναδιαίες εκδόσεις των μοντέλων της McLaren, με το πιο πρόσφατο δείγμα να είναι μια έκδοση της 650S εμπνευσμένη από τους αγώνες Can-Am. Επίσης έχει συνδεθεί με τις φήμες για την κατασκευή μιας έκδοσης δρόμου της P1 GTR.

[Πηγή McLaren μέσω Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube