Νέα McLaren 650S CAN-AM Special Edition [videos]

Νέα McLaren 650S CAN-AM Special Edition [videos]

H McLaren αποτίει φόρο τιμής στους ιστορικούς αγώνες της Αμερικής με μια 650S περιορισμένης παραγωγής.

Με μία ειδική έκδοση της 650S γιορτάζει η McLaren τα 50 χρόνια από την έναρξη των ιστορικών αγώνων του πρωταθλήματος Can-Am (Canadian-American Challenge Cup), που ξεκίνησαν το 1966.

Η νέα 650S Can-Am κοστίζει 342.000 ευρώ (54.000 ευρώ επιπλέον της απλής) και θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 κομμάτια. Σε σχέση με την απλή 650S, ξεχωρίζει από τις χρωματικές επιλογές και τα νέα εξαρτήματα που παραπέμπουν στο αγωνιστικό McLaren-Chevrolet που κέρδισε πέντε συνεχή πρωταθλήματα Can-Am (1967-1971). Η ειδική αυτή έκδοση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα MSO (McLaren Special Operations) και διαθέτει ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά βοηθήματα, αερόφρενο και εμπρός καπό.

Από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένη και ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, ενώ οι μειωμένου βάρους μαύρες ζάντες διαθέτουν μπουλόνια τιτανίου. Πέρα από τις χρωματικές επιλογές, η νέα 650S Can-Am θυμίζει το παλιό θρυλικό αγωνιστικό και από την σχεδίαση των απολήξεων της εξάτμισης και των εμπρός φτερών με τα «βράγχια».

Οι επιδόσεις παραμένουν ως έχουν, δηλαδή 0-100 km/h σε 3” και τελική ταχύτητα 329 km/h. Προσφέρεται σε τρία χρώματα και η καμπίνα είναι ντυμένη με αλκαντάρα και δέρμα. Επιπλέον, διαθέτει και πλάκα που αναφέρει το ειδικό της κατασκευής.

Οι πρώτες 650S Can-Am από τις 50 συνολικά που θα κατασκευαστούν, θα αρχίσουν να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους την ερχόμενη άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube