Με 150 km/h τράκαρε η Porsche Carrera GT του Paul Walker

Με 150 km/h τράκαρε η Porsche Carrera GT του Paul Walker

Το πόρισμα των ερευνητών λέει ότι για το δυστύχημα έφταιγε η υπερβολική ταχύτητα και όχι τα λάστιχα 9ετίας που φορούσε η Porsche...

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα για το δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του ηθοποιού Paul Walker, σύμφωνα με το οποίο η υπερβολική ταχύτητα ευθύνεται για την έξοδο της κόκκινης Carrera GT από το δρόμο.

Η αστυνομία του Los Angeles ανακοίνωσε ότι η ταχύτητα της μοιραίας Porsche Carrera GT τη στιγμή της πρόσκρουσης έφτανε τα 150 km/h και δεν ξεπερνούσε τα 160 km/h όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά. Και είναι αυτή ακριβώς η ταχύτητα που ευθύνεται για το δυστύχημα σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού κρίθηκε υπερβολική για τις συνθήκες του δρόμου. Το αυτοκίνητο τελικά δεν είχε εμφανίσει καμία μηχανική βλάβη ή αστοχία η οποία ίσως να συνέβαλε στην έξοδο από το δρόμο.

Το μόνο που σημειώνουν οι ερευνητές του δυστυχήματος είναι ότι η Carrera GT, ένα από τα πολλά αυτοκίνητα της συλλογής του Walker, φορούσε δύο λάστιχα εννιά ετών. Και με το supercar της Porsche να έχει αποδειχθεί αρκετά ευαίσθητο στην ποιότητα και το είδος των ελαστικών που φοράει είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς αν με σωστά λάστιχα οι επιβαίνοντες θα βρίσκονταν ανάμεσά μας σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι στη θέση του οδηγού της μοιραίας Carrera GT καθόταν ο Roger Rodas, φίλος και συνεργάτης του Paul Walker και πρώην οδηγός αγώνων. Και οι δύο τους σκοτώθηκαν επί τόπου, από βαριά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα αλλά και λόγω της φωτιάς που εξαπλώθηκε αμέσως.

[Πηγή: L.A. Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube