Μazda RX-Vision GT3: Ένα μοντέλο για τον ψηφιακό κόσμο του Gran Turismo

Μazda RX-Vision GT3: Ένα μοντέλο για τον ψηφιακό κόσμο του Gran Turismo

Παρουσιάστηκε σε σκίτσο – Από το 2020 θα το δούμε στην ολοκληρωμένη του μορφή.

Η Lamborghini V12 Vision Gran Turismo δεν ήταν το μόνο αυτοκίνητο που αποκαλύφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για το Gran Turismo Sport καθώς η Mazda έδειξε επίσης τη νέα ιδέα του RX-Vision GT3.

Το εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε καταρχήν σε σκίτσο κατά τη διάρκεια του Τελικού του Παγκοσμίου Γύρου της FIA στην εκδήλωση Gran Turismo Sport που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό. Θα πρέπει να περιμένουμε ωστόσο μέχρι το επόμενο έτος για να το δούμε ολοκληρωμένο.

Εάν αυτό το πανέμορφο αγωνιστικό αυτοκίνητο σας φαίνεται οικείο, είναι γιατί βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εκπληκτική ιδέα RX-Vision που παρουσιάστηκε λίγο πριν από τέσσερα χρόνια στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.
Κάτω από μπροστινό καπό του RX-Vision βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος περιστροφικός κινητήρας που θα ονομαστεί SkyActiv-R. Η Mazda κρατά ακόμα μυστικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της κινητήρα, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις μηχανικών της, στο νέας γενιάς Wankel έχουν λυθεί τρία σημαντικά ζητήματα που… απασχολούσαν στους προηγούμενης γενιάς περιστροφικούς κινητήρες της: H οικονομία καυσίμου, οι εκπομπές ρύπων και η αξιοπιστία.

Δεν είναι γνωστό αν το αγωνιστικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για το Gran Turismo Sport θα διαθέτει τον περιστροφικό κινητήρα του πρωτότυπου του 2015.

Το RX-Vision GT3 έχει τη σχεδιαστική υπογραφή του  Ikuo Maeda, επικεφαλής παγκόσμιου σχεδιασμού της Mazda, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για τα RX-Vision και το RX-8.

Η Mazda έχει υπογράψει  μια συνεργασία με την Polyphony Digital για να γίνει εταίρος του Gran Turismo Sport από το 2020, μετά από παρόμοιες προσφορές που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο από την Toyota και τον Αύγουστο από την Porsche.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube