Mazda: Δεν θα επιστρέψουν οι εκδόσεις MPS

Mazda: Δεν θα επιστρέψουν οι εκδόσεις MPS

Οι εκδόσεις επιδόσεων των μοντέλων της Mazda θα έχουν διαφορετική στόχευση από τα εκκρηκτικά MPS που γνωρίσαμε στο παρελθόν.

Η εποχή που η Mazda επένδυε σε εκδόσεις επιδόσεων της σειράς MPS (Mazdaspeed) για τα Mazda3 και Mazda6 έχει περάσει προ πολού, καθώς η ιαπωνική εταιρεία αλλάζει στόχευση και απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mazda3 2.0 Skyactiv-X mHybrid AT

Σύμφωνα με το Motor1, ο Drew Carey, εκπρόσωπος της Mazda στις ΗΠΑ δήλωσε: «Δεν είναι στα άμεσα σχεδιά μας να επαναφέρουμε τη σειρά Mazdaspeed3 (Mazda 3 MPS) καθώς κινούμαστε προς στο premium κομμάτι της αγοράς.»

Να θυμίσουμε πως το σήμα MPS λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2005, στο Mazda6, το οποίο ακολούθησε το Mazda3 (BK) την επόμενη χρονιά. Το τελευταίο μοντέλο που απέκτησε έκδοση MPS ήταν το Mazda3 (BL) η παραγωγή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2013.

Η ισχυρότερη έκδοση παραγωγής του υφιστάμενου Mazda3 φορά τον τετρακύλινδρο υπερτοφοδοτούμενο κινητήρα Skyactiv-G Turbo 2,5 λίτρων που αποδίδει 230 PS και 420 Nm. Το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη και στους 4 τροχούς. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη έκδοση που διατίθεται στην αμερικανική αγορά δεν έχει τον εκκρηκτικό χαρακτήρα των hot hatch όπως οι προκάτοχοί της με το έμβλημα MPS, ούτε διαφέρει αισθητικά από τις υπόλοιπες ατμοσφαιρικές εκδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aγωνιστικό Mazda3 TCR με 350 PS

Αντίστοιχη στρατηγική αναμένεται να ακολουθηθεί και για τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, όπως τα Mazda2, Mazda6, CX-3, CX-30, MX-30, CX-5, CX-9 κτλ. τα οποία διατηρούν την οδηγοκεντρική προσέγγιση που διαχρονικά χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Mazda, δίνουν όμως μεγαλύτερη έμφαση στον premium σχεδιασμό και την ποιότητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube