Aγωνιστικό Mazda3 TCR με 350 PS

Aγωνιστικό Mazda3 TCR με 350 PS

Μπορεί να σχεδιάστηκε για τις πίστες, αλλά μας ανοίγει την όρεξη για μια αντίστοιχη έκδοση δρόμου.

Η Mazda παρουσίασε το αγωνιστικό Mazda3 TCR, ομολογκαρισμένο για να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε από τα 36 πρωταθλήματα TCR στον κόσμο απέναντι στα ανταγωνιστικά VW Golf GTI TCR και Hyundai i30 N TCR.

Βασισμένο στο όχημα παραγωγής, το αγωνιστικό φορά ένα πλήρες bodykit σχεδιασμένο από το κέντρο Mazda Design America στην California.

Mazda3 TCR

Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγάλο σπλίτερ και μια επιπλέον εσοχή στο καπό. Τα φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά που καταλήγουν σε ανοίγματα, χαρίζουν στο μοντέλο επιθετική εμφάνιση ενώ καλύπτουν τα φαρδύτερα μετατρόχια και τους αγωνιστικούς τροχούς 18".

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η τεράστια σταθερή αεροτομή με τις βάσεις της να ακουμπούν στο πίσω παρμπρίζ, ενώ ο μεγαλύτερος προφυλακτήρας φιλοξενεί μια κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης.

Mazda3 TCR

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπετροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας με απόδοση 350 PS και 490 Nm ροπής, που στροφάρει μέχρι τις 7.000 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων με paddles αλλαγής πίσω από το τιμόνι. Σύμφωνα με τη Mazda, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 241 km/h.

Το αγωνιστικό εξελίχθηκε με τη βοήθεια της Long Road Racing, η ίδια εταιρεία πίσω από το Mazda MX-5 Cup. Φορά αμορτισέρ της Bilstein (προαιρετικά Öhlins), ζάντες 18" της Rays με ελαστικά Michelin Pilot Sport και φρένα της Brembo.

Mazda

 

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του Mazda3 TCR θα γίνει στο 4-hour Endurance Challenge στην Daytona, στις 26 Ιανουαρίου του 2020. Μέχρι τότε μπορούμε να θαυμάσουμε τις επίσημες φωτογραφίες και να ονειρευτούμε πως κάποια στιγμή η Mazda θα πειστεί να κατασκευάσει μια αντίστοιχη έκδοση δρόμου!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube