To Lucid Air έχει εντυπωσιακό εσωτερικό, με αναδιπλούμενη οθόνη [video]

To Lucid Air έχει εντυπωσιακό εσωτερικό, με αναδιπλούμενη οθόνη [video]

Ίσως το μόνο μοντέλο που μπορεί αυτή τη στιγμή όχι να σταθεί απέναντι από τα καλύτερα Tesla, αλλά να τα κοιτάξει αφ’ υψηλού. Σε όλους τους τομείς.

Δημοσιεύοντας ένα χορταστικό video, διάρκειας άνω των εννέα λεπτών, η Lucid μας έδωσε μία πρώτη γεύση του εσωτερικού του αυτοκινήτου της, Air. Όπως αντιλαμβάνεστε, τον πρώτο λόγο έχει η τεχνολογία, με ένα «Glass Cockpit» 34 ιντσών να δεσπόζει στο ταμπλό. Πρακτικά, μιλάμε για τρεις διαφορετικές οθόνες, ανάλυσης 5Κ, συν μία ακόμα, στη βάση της κεντρικής κονσόλας, η οποία είναι και αναδιπλούμενη!

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην εμπειρία του χρήστη, αυτό που η εταιρία αποκαλεί Lucid UX. Πολλά πράγματα εδώ γίνονται με ένα ξεχωριστό τρόπο, έχοντας ως κίνητρο τη στιλιστική διαφοροποίηση και, κυρίως, τη δημιουργία ενός interface που να διευκολύνει, όσο το δυνατό, την καθημερινότητα του χρήστη. Ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στα πάντα, απλώνοντας απλά το χέρι του. 

Αναφορικά με την αριστερή οθόνη, προσφέρει πρόσβαση στα φώτα, τους υαλοκαθαριστήρες και το σύστημα αποπαγοποίησης των παραθύρων. Η κεντρική οθόνη, πέρα από τις βασικές ενδείξεις του πίνακα οργάνων, διαθέτει τρισδιάστατα γραφικά για την κίνηση και την περιμετρική εικόνα από τους αισθητήρες του οχήματος. Όσο για τη δεξιά οθόνη, διατηρεί τη λογική του infotainment, προσφέροντας δεδομένα πλοήγησης, μουσική, πληροφορίες για τον καιρό και άλλα. 

Μία τέταρτη οθόνη αφής, η οποία αποσύρεται στο εσωτερικό του ταμπλό όταν δεν χρησιμοποιείται, είναι αυτή που η εταιρία ονομάζει «Pilot Panel». Μέσω αυτής μπορεί κανείς να χειριστεί το σύστημα κλιματισμού, τις ρυθμίσεις των καθισμάτων, καθώς επίσης και να παραμετροποιήσει άλλες λειτουργίες. Και σε όλο αυτό τον ψηφιακό οργασμό, υπολογίστε πως υπάρχουν και φυσικοί διακόπτες, τόσοι ώστε να επιτυγχάνεται ισορροπία στην εμπειρία του χρήστη.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube