Λιγότερο θόρυβο θα κάνουν οι εξατμίσεις των νέων Mercedes-AMG

Λιγότερο θόρυβο θα κάνουν οι εξατμίσεις των νέων Mercedes-AMG

Λόγω των αυστηρών κανονισμών που ισχύουν στην Ευρώπη

Η Mercedes-AMG προειδοποιεί τους πελάτες της πως τα νέα της μοντέλα θα παράγουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα θορύβου σε σχέση με ότι μας είχε συνηθίσει λόγω των πιο αυστηρών περιορισμών που τίθενται σε ισχύ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αυστραλέζικου Motoring, οι πρώτες "ήσυχες" Mercedes-AMG θα είναι οι νέες A 45 και CLA 45 ενώ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν όλα τα νέα μοντέλα επιδόσεων της γερμανικής εταιρείας. Η Ευρώπη δεν θα είναι η μόνη που θα επηρεαστεί από τα νέα δεδομένα καθώς θα ήταν πολύ ακριβό για την AMG να εξελίξει διαφορετικές εξατμίσεις για κάθε αγορά με αποτέλεσμα όλα τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν να είναι το ίδιο αθόρυβα.

Mercedes-AMG

Ο βρυχηθμός της εξάτμισης των εκδόσεων AMG ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που τις έκαναν να ξεχωρίζουν όμως η νομοθεσία είναι αμείλικτη και αφορά ακόμα και τις ειδικές ρυθμίσεις των ενεργών εξατμίσεων. Για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των νέων κανονισμών, η Mercedes-AMG εργάζεται στο κομμάτι της ενίσχυσης του ήχου στην καμπίνα, μεταφέροντας συχνότητες που παράγονται από την εξάτμιση μέσω των ηχείων.

Οι κανονισμοί προφανώς θα επηρεάσουν όλες τις εταιρείες σπορ κατασκευών, κάτι που σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση μας οδηγεί σε ένα ολοένα και πιο αθόρυβο μέλλον.

Πάντως σύμφωνα με δημοσίευμα Autocar, η Mercedes-AMG εξετάζει τρόπους να διατηρήσει με κάποιο τρόπο τον χαρακτηριστικό ήχο των μοντέλων της και μετά τον εξηλεκτρισμό της. Πιο συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος εξέλιξης Steffen Jastrow δήλωσε: «Ο ήχος του κινητήρα έχει πολύ σημαντική επίδραση στους πελάτες μας και αυτό δημιουργεί μια πρόκληση για εμάς. Σκεφτόμαστε το πως θα το κάνουμε στο μέλλον και το σίγουρο είναι πως δεν θα βάλουμε έναν ψεύτικο ήχο V8 σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. » 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube