Ξέρεις ποιο είναι παγκόσμιο best-seller 2022; Αμ, δε!

Ξέρεις ποιο είναι παγκόσμιο best-seller 2022; Αμ, δε!

Με αντικρουόμενες αναλύσεις και αντιφατικές μεθοδολογίες, φτάσαμε να μην ξέρουμε πια ποιο είναι το παγκόσμιο best-seller!

Παγκόσμιο best-seller 2022, Car Industry Analysis

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Car Industry Analysis που έρχονται σε αντίθεση με αυτά του Focus2move, το Toyota Rav4 αναδεικνύεται το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο το 2022. Το παγκόσμιο best-seller. Το δε Tesla Model Y ανέβηκε στο βάθρο και θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το 2023.

Δηλαδή, οι προβλέψεις του Elon Musk θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν από εφέτος; Ο επικεφαλής της Tesla να θυμίσουμε είχε προβλέψει πριν από δύο χρόνια ότι το SUV της καλιφορνέζικης φίρμας, το Model Y, θα αναδεικνυόταν στο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο μέχρι το 2023.

To Τesla Model Υ για να γίνει παγκόσμιο best-seller πρέπει να πουλήσει πάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα το 2023.

Τον Ιανουάριο, τα στοιχεία από το Focus2move τοποθετούσαν το αμερικανικό ηλεκτρικό SUV στην τέταρτη θέση μεταξύ των best-selling μοντέλων του πλανήτη για το 2022.

Παγκόσμιο best-seller 2022, Car Industry Analysis

Όμως, τα δεδομένα από το Car Industry Analysis, που συγκεντρώνει τα στοιχεία πωλήσεων από 152 χώρες σε όλο τον κόσμο, έρχονται σε αντίθεση με αυτά του Focus2Move. Ενώ το τελευταίο λοιπόν έστεψε την Toyota Corolla ως το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις πέρυσι, τα στοιχεία του Car Industry Analysis τοποθετούν το Toyota RAV4 στην πρώτη θέση με 1.015.700 πωλήσεις -πτώση 10% σε σύγκριση με την ίδια κατάταξη το 2021.

Παγκόσμιο best-seller 2022, Car Industry Analysis

H Toyota Corolla στην κατάταξη του Car Industry Analysis έρχεται δεύτερη με 991.600 πωλήσεις -πτώση 10%. Αλλά σε αυτή την κατάταξη, είναι το Tesla Model Y που ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 747.500 παραδόσεις. Πρόκειται για μια θεαματική αύξηση 91% μέσα σε ένα χρόνο, γνωρίζοντας ότι το αμερικανικό ηλεκτρικό SUV ξεκινούσε την εμπορική καριέρα toy το 2021.

Ποιος έχει δίκιο τελικά; Το Car Industry Analysis ή το Focus2Move; Το τελευταίο επικαλείται στοιχεία από «162 διαφορετικές χώρες» ή δέκα περισσότερες από εκείνες του Car Industry Analysis. H κατάταξη των δύο οργανισμών είναι βέβαια αρκετά κοντά, εκτός από το Ford F-150 που τερμάτισε στο βάθρο σε αυτά του Focus2Move, αλλά υποχώρησε στην ένατη θέση στην κατάταξη του Car Industry Analysis.

Παγκόσμιο best-seller 2022, Car Industry Analysis

Το περίεργο βέβαια είναι τα νούμερα του καθενός. Ενώ λοιπόν στο Car Industry Analysis, το RAV4 απέχει από τη δεύτερη Corolla μόλις 24.100 αυτοκίνητα, στο Focus2Move απέχουν 250.000 αυτοκίνητα από την ανάποδη! Παραθέτουμε τον πίνακα του Statista που είναι από τα στοιχεία του Focus2Move.

Παγκόσμιο best-seller 2022, Car Industry Analysis

Επανερχόμενοι στην πρόβλεψη του Musk, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ενώ οι πωλήσεις του Toyota RAV4 και της Corolla μειώνονται, αυτές του Tesla Model Y αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το 2023. Και αυτό χάρη στον αυξημένο ρυθμό παραγωγής σε κινεζικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά εργοστάσια.

Θεωρητικά λοιπόν, είναι πιθανό το ηλεκτρικό SUV να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης εφέτος και να γίνει το εφετινό παγκόσμιο best-seller. Όσο για το 2022, είναι δύσκολο να επιβεβαιώσουμε ποιο είναι πραγματικά το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Η μόνη που δεν έχει πρόβλημα με τα αντιφατικά νούμερα είναι προφανώς η Toyota. Τι RAV4, τι Corolla -και τα δύο δικά της είναι!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube