LAPD με 100 BMW i3

LAPD με 100 BMW i3

Η αστυνομία του Los Angeles μπαίνει... στην πρίζα.

Με εκατό BMW i3 ενισχύει τον στόλο των αυτοκινήτων της η αστυνομία του Los Angeles. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της πόλης των Αγγέλων για «καθαρές» μετακινήσεις.

Μάλιστα, να σας υπενθυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, η Αστυνομία τους Los Angeles είχε προμηθευετεί ένα BMW i3, προκειμένουν να αξιολογήσει τις δυνατότητές του

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου θα ενισχυθεί και η Πυροσβεστική (LAFD) με 60 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και κάποιες υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα οι εταιρείας κοινής ωφέλειας της πόλης (ύδρευσης και ενέργειας) θα προχωρήσουν σε μίσθωση περισσοτέρων των 100 plug-in αυτοκινήτων.

Πάντως, μην περιμένετε να δείτε τα BMW i3 (τα οποία επιλέχθηκαν αντί των Tesla Model S της αρχικής πρότασης) να μετέχουν στις περίφημες καταδιώξεις και λοιπές επιχειρησιακές δραστηριότητες του LAPD. Θα χρησιμοποιούνται απλώς ως οχήματα μεταφοράς προσωπικού και λοιπών ήπιων (από αστυνομικής πλευράς) δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, η BMW στο πλαίσιο της συμφωνίας, υποχρεούται να σχεδιασει μια εφαρμογή (app) που θα επιτρέπει στην Αστυνομία του Los Angeles να έχει μέσω διαδικτύου πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στα δεδομένα όλων των αυτοκινήτων του στόλου των i3. 

O δήμαρχος της πόλης έχει εξαγγέλλει ένα σχέδιο, με βάση το οποίο έως το 2025 το 80% των συνολικών αυτοκινήτων των αρχών της πόλης να είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube