Land Rover: Το Discovery SVX πάει κουβά

Land Rover: Το Discovery SVX πάει κουβά

Ύστερα από το κουπέ Range Rover, η LR προχώρησε σε δεύτερη κατάργηση μη τυπικού πρότζεκτ, αυτό του Discovery SVX.

Ύστερα από το Range Rover SV Coupé που δεν θα έχει συνέχεια, ένα άλλο ασυνήθιστο πρότζεκτ στη Land Rover πήρε την άγουσα της κατάργησης. Το Discovery SVX και ενώ πλησίαζε η παραγωγή του, τελικά δεν θα βγει εκτός του ατελιέ σχεδιασμού.

Το Discovery SVX παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017 και το σχέδιο ήταν να είναι ένα SUV με ισχυρές δυνατότητες εκτός ασφάλτου. Η είδηση ουσιαστικά προκύπτει από την ανακοίνωση του βρετανικού ομίλου Jaguar Land Rover ότι ο 5λιτρος κινητήρας V8 δεν θα τοποθετηθεί τελικά κάτω από καπό του Discovery, επιλογή η οποία υπογράφει de facto το θάνατο του SVX. Να θυμίσουμε ότι η Land Rover είχε δηλώσει σαφώς στην ΙΑΑ 2017 ότι το αυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή.

Η JLR, που ανήκει στην ινδική Tata, έχει ήδη επιβεβαιώσει και τη διακοπή του πρόζεκτ για το κουπέ Range Rover. Ο βρετανικός όμιλος, ο οποίος υπέστη μεγάλες απώλειες στα τέλη του περασμένου έτους, φαίνεται να επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση των μοντέλων του με τη μετατροπή ενός από τα εργοστάσιά του για την παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Jaguar Land Rover έχει πληγεί από δύο σκληρές ειδήσεις: Το Brexit, με την πιθανότητα ενός καταστροφικού «no deal» και την πτώση των πωλήσεων ντίζελ στην Ευρώπη -το 90% των μοντέλων του φορά κινητήρες ντίζελ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube