H Jaguar Land Rover κατέγραψε ζημιά $ 4,4 δισ. μέσα σε ένα τρίμηνο

H Jaguar Land Rover κατέγραψε ζημιά $ 4,4 δισ. μέσα σε ένα τρίμηνο

Αιτία η πτώση πωλήσεων των ντίζελ, ο «πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας και ο φόβος ενός άτακτου Brexit.

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε μια τριμηνιαία ζημιά ύψους $ 4,4 δισ., ως απόρροια μιας μεγάλης μείωσης της αξίας των αυτοκινήτων αλλά και των εγκαταστάσεών της.  

Πρόκειται για την τρίτη στη σειρά τριμηνιαία απώλεια για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει πληγεί σκληρά από τον εμπορικό πόλεμο  μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, τη χαμηλή ζήτηση για αυτοκίνητα ντίζελ στην Ευρώπη και τα σενάρια για ένα άτακτο Brexit. Τον περασμένο μήνα η JLR δήλωσε ότι θα μειώσει περίπου κατά 10% το εργατικό της δυναμικό που απαριθμεί 42.500 άτομα, κυρίως στη Βρετανία.

Οι συνολικές πωλήσεις της JLR μειώθηκαν κατά 6,4% σε 144.602 μονάδες κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν επίσης κατά 1% στα $ 8 δισ. στο ίδιο χρονικό διάστημα.

«Οι συνολικές επιδόσεις της εταιρείας συνέχισαν να επηρεάζονται από την αμφισβήτηση των συνθηκών της αγοράς στην Κίνα», δήλωσε ο CEO της JLR, ο Ralf Speth. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους κινέζους εμπόρους λιανικής πώλησης για να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς με στόχο την αύξηση των πωλήσεων».

Η JLR αντιμετωπίζει επίσης την πτώση της ζήτησης των ντίζελ, η οποία αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των πωλήσεων της Jaguar και της Land Rover στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Tata Sons N Chandrasekaran δήλωσε ότι η εταιρεία έλαβε «αποφασιστικά μέτρα» για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της JLR, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση των ταμειακών ροών. Αυτά τα βήματα απαιτούνται καθώς η Tata Motors βλέπει τα κέρδη της να εξανεμίζονται. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο οίκος Fitch είπε πως θα αναθεωρήσει προς το χειρότερη την πιστοληπτική ικανότητα της JLR, κυρίως λόγω των επιπτώσεων που έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube