Land Rover Defender: Το νέο έρχεται αντιμέτωπο με το παλιό [video]

Land Rover Defender: Το νέο έρχεται αντιμέτωπο με το παλιό [video]

Θα καταφέρουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του νέου Defender να κερδίσουν την παλιά καλή συνταγή σε εκτός δρόμου δοκιμασίες;

Η έλευση της νέας γενιάς Land Rover Defender, αναπόφευκτα έφερε τη σύγκριση με τον θρυλικό προκάτοχό του, ιδιαίτερα στον τομέα των δυνατοτήτων εκτός δρόμου. Αυτή τη σύκριση θέλησε να εξετάσει το βρετανικό Carwow υποβάλλοντας τα δύο μοντέλα σε μια σειρά από δοκιμασίες στο χώμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Land Rover Defender 110 2.0 SD4 240 PS

Αντικειμενικά, το πλεονέκτημα του κλασικού Defender είναι το πλαίσιο τύπου σκάλας σε σύγκριση με το αυτοφερόμενο πλαίσιο της νέας γενιάς, καθώς και η επιλογή ελαστικών που είναι καταλληλότερα για κίνηση εκτός δρόμου.

Από την άλλη πλευρά, το νέο Defender έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε ισχύ (+120 PS) και ροπή (+60 Nm) ενώ η πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και διαχείρισης της ροπής το καθιστά σημαντικά ανώτερο σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης - αλλά και πολύ πιο ευκολοδήγητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Land Rover δίνει ζωή στα παλιά Defender

Σας αφήνουμε λοιπόν να δείτε το βίντεο με τις δοκιμασίες, και τις επιμέρους βαθμολογίες των δύο μοντέλων τα οποία χωρίζει ένα πραγματικό χάσμα γενεών.

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube