Lamborghini: Ζωντανοί οι θερμικοί κινητήρες και μετά το 2030

Lamborghini: Ζωντανοί οι θερμικοί κινητήρες και μετά το 2030

Με την βοήθεια των συνθετικών καυσίμων η Lamborghini ευελπιστεί ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν ζωντανοί και μετά το 2030.

Lamborghini

Είναι γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής των θερμικών κινητήρων μειώνεται σημαντικά, με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει ραγδαία έδαφος. Λίγοι είναι οι κατασκευαστές πλέον, που προσπαθούν να αντισταθούν ή καλύτερα, να μεταθέσουν χρονικά τον πλήρη εξηλεκτρισμό τους. Ένας από αυτούς είναι και η Lamborghini. 

O CEO της ιταλικής μάρκας, Stephan Winkelmann, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ότι ευελπιστεί να διατηρήσει εν ζωή τα θερμικά μοτέρ και μετά το 2030. «Μετά τα υβριδικά συστήματα, θα εξετάσουμε κατά πόσο είναι εφικτό να διαθέτουμε μοντέλα με θερμικά μοτέρ και μετά το τέλος της δεκαετίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Lamborghini

«Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης μπορούν να παραμείνουν ζωντανοί με τη χρήση συνθετικών καυσίμων», πρόσθεσε ο Winkelmann. Θυμίζουμε ότι, σεβόμενος την βαριά ιστορία της Lamborghini με τους θρυλικούς V12 και V10 κινητήρες, ο ισχυρός άντρας εξέφρασε την επιθυμία του το 2020 να αναβάλει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας το περισσότερο δυνατό.

Πρόσφατα, η Lamborghini έκανε γνωστό ότι το πρώτο ηλεκτρικό της δημιούργημα θα είναι έτοιμο το 2028 και θα είναι ένα crossover 2+2 θέσεων. Όμως μέχρι τότε, όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μοντέλο της φίρμας χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση θα πρέπει να βιαστούν καθώς από το 2023, ο κατασκευαστής από τη Μπολόνια στρέφεται προς τα υβριδικά σύνολα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube