Lamborghini: Tο 2028 το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο

Lamborghini: Tο 2028 το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο

H Lamborghini έκανε γνωστό ότι το πρώτο ηλεκτρικό της δημιούργημα θα είναι έτοιμο το 2028 και θα είναι ένα crossover 2+2 θέσεων.

H Lamborghini θα λανσάρει φέτος το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο λόγος γίνεται φυσικά για την Aventador Ultimate που θα «φορά» ένα V12 κινητήρα. Από την Aventador και μετά όμως, η ιταλική φίρμα περνά με κάθε επισημότητα στην εξηλεκτρισμένη εποχή. 

Κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιάζεται θα είναι υβριδικό, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό δημιούργημα των Ιταλών να κάνει την εμφάνιση του το 2028. Όπως ανακοίνωσε ο CEO της φίρμας, Stephan Winkelmann, το πρώτο EV της φίρμας θα είναι ένα crossover 2+2 θέσεων.

 «Θα είναι μία εντελώς φρέσκια πρόταση. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτά που ζητάμε και συνετοί απέναντι στο ηλεκτρικό μας πλάνο. Κρίναμε, πως είναι προτιμότερο, το πρώτο μας ηλεκτρικό μοντέλο να τοποθετηθεί σε μια κατηγορία στην οποία δεν έχουμε εκπρόσωπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Winkelmann για να συμπληρώσει «μιλάμε για ένα μοντέλο 2+2 θέσεων με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και σπορ προδιαγραφές».

Lamborghini  

Ίσως πολλοί από τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της Lamborghini να έφεραν στο νου τους την εικονιζόμενη Urraco του 1972, η οποία ήταν ένα υπερυψωμένο σπορ όχημα με διαμόρφωση 2+2 θέσεων στην καμπίνα. Κανείς βέβαια δε γνωρίζει πως θα είναι το εν λόγω μοντέλο αφού ακόμα, εξετάζονται τα σχέδια ώστε να υπάρξει τελική απόφαση. Πάντως όπως διαβεβαίωσε ο Winkelmann, η απόφαση θα παρθεί μέσα στη χρονιά ώστε να ξεκινήσει και η ανάπτυξη-εξέλιξη του μοντέλου.

Lamborghini

Μόλις παρουσιαστεί το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Lamborghini το 2028, θα ακολουθήσει ευθύς αμέσως και η νέα γενιά Urus, η οποία και αυτή με τη σειρά της θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και σχεδιασμένη πάνω σε λευκή κόλλα χαρτί. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube