Κυνηγητό Tesla Model 3 vs Mercedes-AMG A 45 S [video]

Κυνηγητό Tesla Model 3 vs Mercedes-AMG A 45 S [video]

Ένα ανελέητο κυνηγητό σε δημόσιο δρόμο, μεταξύ ενός Tesla Model 3 Performance και μιας Mercedes-AMG A 45 S.

Στο YouTube, τα μοντέλα της Tesla τα βλέπουμε πιο συχνά να ταπεινώνουν supercars στη ευθεία, παρά να πιέζονται σε ορεινούς δρόμους. Όμως η περίπτωση αυτού του on-board video μέσα από ένα Model 3 Performance είναι διαφορετική, αφού οδηγείται στο όριο, κυνηγώντας μια καινούργια Mercedes-AMG A 45 S.

Στο video που ανέβηκε στο λογαριασμό του χρήστη Sebastian Vittel βλέπουμε τα δύο αυτοκίνητα να κινούνται σε πολύ γρήγορο ρυθμό σε μια ορεινή διαδρομή της Γαλλίας. Στο τιμόνι τους, σύμφωνα με την περιγραφή του video, βρίσκονται δύο οδηγοί αγώνων: Ένας οδηγός πρωτοτύπων LMP στο Tesla και ένας ράλιμαν του WRC στην AMG. Συνήθως βέβαια οι οδηγοί αγώνων δεν εξασκούν τις ικανότητές τους στο δημόσιο δρόμο -ή τουλάχιστον δεν το διαφημίζουν όταν το κάνουν- ίσως όμως εδώ έχουμε μια εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Όπως είναι ξεκάθαρο και από τις γωνίες που παίρνει στην έξοδο κάθε στροφής, η A 45 των 421 PS οδηγείται με το Drift mode ενεργοποιημένο. Το Model 3 των 450 PS λειτουργεί στο Track Mode V2, με κατανομή δύναμης 10-90 εμπρός-πίσω και το σύστημα ευστάθειας απενεργοποιημένο. Η περιγραφή του video διευκρινίζει ακόμη ότι και τα δύο αυτοκίνητα φοράνε λάστιχα Michelin Pilot Sport 4S, λύνοντας και αυτή την απορία του θεατή...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+

Δεν ξέρουμε πόσα χιλιόμετρα ή πόση ακριβώς ώρα κράτησε αυτό το κυνηγητό, αφού το video κόβεται κάθε φορά που βρίσκουν κίνηση, όμως σε αυτή την ανάβαση η μπαταρία του Tesla έπεσε από το αρχικό 78% στο 46% –ξαναέφτασε όμως το 57% στην κατάβαση, λόγω ανάκτησης ενέργειας. Και μπορεί λίγο πριν την κορυφή η μπαταρία του Tesla να υπερθερμάνθηκε, όμως στο ίδιο σημείο και η AMG έβγαλε μήνυμα θερμοκρασίας λαδιού.

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό video, το οποίο πρέπει να συνοδεύεται φυσικά από τη σημείωση «μην το δοκιμάσετε μόνοι σας»:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube