node/37948

Κοροναϊός: Αυτοκινητοβιομηχανίες καλούν τα στελέχη τους να μην ταξιδεύουν στην Κίνα

General Motors και Ford κάλεσαν τους υπαλλήλους τους να μην επισκέπτονται την περιοχή γύρω από την πόλη Wuhan.

Η General Motors και η Ford Motor Co. είναι μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών  που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και οι οποίες κάλεσαν τα στελέχη τους να περιορίζουν τα ταξίδια τους στην Κίνα εξαιτίας της εξάπλωσης του θανάσιμου κοροναϊού.

Οι δύο αυτές αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μαζί με την HSBC και άλλες εταιρείες, περιορίζουν τις μη ουσιαστικές μετακινήσεις στο Wuhan, την πόλη των 11 εκατ. Κατοίκων που ήδη έχει μπει σε καραντίνα, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους της να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά ενόψει της γιορτής  του κινεζικού νέου έτους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να αποφασίσει αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για τον ιό ή αν θα αρκεστεί σε πιο ήπια κατά τόπους μέτρα.

«Έχουμε εκδώσει μια παγκόσμια ταξιδιωτική συμβουλευτική οδηγία για το Wuhan», ανακοίνωσε η  GM. «Αν κάποιος πρέπει να πάει εκεί, τα ταξίδια πρέπει να είναι κρίσιμα για τις επιχειρήσεις και πρέπει να πάρουν διαχειριστική έγκριση», αναφέρει η εταιρεία.

Η Ford, η οποία δεν δραστηριοποιείται στο Wuhan, συνέστησε στους υπαλλήλους της να μην ταξιδέψουν στην πόλη, λέγοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «παρακολουθεί το ζήτημα και θα προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες». Οι κινεζικές επιχειρήσεις της Ford βρίσκονται στο Chongqing και το Nanjing, οι οποίες  απέχουν περίπου 900 χιλιόμετρα και 650 χιλιόμετρα, αντίστοιχα, από το Wuhan.

Το γραφείο του China Life Insurance, του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας ανέστειλε επίσης τα επαγγελματικά ταξίδια στο Wuhan και ζήτησε από τους υπαλλήλους να αποφύγουν μια περιοχή σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Παρόλα αυτά –τονίζει – όσοι έχουν βρεθεί στην περιοχή θα κληθούν να εργάζονται από το σπίτι τους για τουλάχιστον επτά ημέρες πριν επιστρέψουν στο γραφείο.

Η Hon Hai Precision Industry, επίσης γνωστή ως Foxconn, εξετάζει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της εκδήλωσης, δήλωσε ο ιδρυτής Terry Gou. Η εταιρεία, γνωστή για τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων iPhone, ζήτησε από το προσωπικό της Wuhan και τις οικογένειές τους να μείνουν μακριά από μια προγραμματισμένη εταιρική συγκέντρωση.

node/39650

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Είναι μια από τις 400 που παρήχθησαν το 1992 και έχει μόλις 21.000 km στο οδόμετρο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Έχει μόλις 21.000 km και είναι το #374 από τα 400 αντίτυπα Martini 5 Evoluzione που δημιουργήθηκαν το 1992 για τον εορτασμό της πέμπτης συνεχόμενης επικράτησης της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. 

Το αυτοκίνητο πωλήθηκε καινούργιο στην Ιαπωνία και εισήχθη από την Ισπανία στις ΗΠΑ. Στο οδόμετρό του έχει μόλις 21.000 km και φέρει όλα τα χαρτιά γνησιότητας, αλλά και τις ημερομηνίες που έχει κάνει την τακτική συντήρηση.

μαρτ

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι η ειδική βαφή του αμαξώματος που παραπέμπει στα χρώματα της Martini, με τις χαρακτηριστικές ρίγες, καθώς και μαύρο ρυθμιζόμενο πίσω σπόιλερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale 16v

Οι λευκοί τροχοί των 15 ιντσών φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 205/50. Τόσο τα αμορτισέρ όσο και οι βάσεις του κινητήρα, αναφέρεται πώς αντικαταστάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019. Την ίδια χρονιά αντικαταστάθηκαν και το πλαίσιο της μπαταρίας και το κάλυμμα του ψυγείου, από την Dino Motors του San Mateo στην Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Ο κινητήρας πέρασε από μεγάλο σέρβις το 2017, και φέρει νέο ιμάντα χρονισμού, ρουλεμάν, αντλία νερού, εύκαμπτους σωλήνες, μίζα και φλάντζα πολλαπλής εισαγωγής. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στα βιβλία συντήρησης.

martin

Το αυτοκίνητο είχε βγει σε δημοπρασία από μεγάλο ιστότοπο στην Καλιφόρνια η οποία ολοκληρώθηκε με ανώτατη προσφορά τα $ 112.000 στις 4 Αυγούστου, προσφορά όμως που ήταν σημαντικά χαμηλότερη από την ελάχιστη τιμή που είχε θέσει ως όριο ο πωλητής.

Να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ταξινομηθεί στην Καλιφόρνια, λόγω αυστηρών προδιαγραφών στις εκπομπές ρύπων που ισχύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

node/39646

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Στις 14 Αυγούστου 2018 η γέφυρα είχε καταρρεύσει στέλνοντας στο θάνατο 43 ανθρώπους. 

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Tο νέο ηλεκτρικό FIAT 500 ήταν το αυτοκίνητο που εγκαινίασε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία, τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Το νέο έργο αντικατέστησε τη γέφυρα Ponte Morandi μετά την τραγική κατάρρευση της τον Αύγουστο του 2018. Το νέο 500, διέσχισε την μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα, πριν αυτή δοθεί στην κυκλοφορία.

fiat

Η εικόνα του FIAT 500 la Prima cabrio να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας περνώντας πάνω από τη γέφυρα αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εντυπωσιακή κατεδάφιση της φονικής γέφυρας Morandi στη Γένοβα [video]

Όπως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της FIAT αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης, έτσι και η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera –η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ- αντιπροσωπεύει μια κορυφαία έκφραση της αρχιτεκτονικής, η οποία δημιούργησε ένα νέα σύμβολο για τη Γένοβα. Για την κατασκευή της San Giorgio απαιτήθηκαν μόλις 596 ημέρες, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετώδης σε 24ωρες βάρδιες για να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο. 

[Πηγή: FIAT]