Κοροναϊός: Αυτοκινητοβιομηχανίες καλούν τα στελέχη τους να μην ταξιδεύουν στην Κίνα

Κοροναϊός: Αυτοκινητοβιομηχανίες καλούν τα στελέχη τους να μην ταξιδεύουν στην Κίνα

General Motors και Ford κάλεσαν τους υπαλλήλους τους να μην επισκέπτονται την περιοχή γύρω από την πόλη Wuhan.

Η General Motors και η Ford Motor Co. είναι μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών  που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και οι οποίες κάλεσαν τα στελέχη τους να περιορίζουν τα ταξίδια τους στην Κίνα εξαιτίας της εξάπλωσης του θανάσιμου κοροναϊού.

Οι δύο αυτές αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μαζί με την HSBC και άλλες εταιρείες, περιορίζουν τις μη ουσιαστικές μετακινήσεις στο Wuhan, την πόλη των 11 εκατ. Κατοίκων που ήδη έχει μπει σε καραντίνα, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους της να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά ενόψει της γιορτής  του κινεζικού νέου έτους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να αποφασίσει αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για τον ιό ή αν θα αρκεστεί σε πιο ήπια κατά τόπους μέτρα.

«Έχουμε εκδώσει μια παγκόσμια ταξιδιωτική συμβουλευτική οδηγία για το Wuhan», ανακοίνωσε η  GM. «Αν κάποιος πρέπει να πάει εκεί, τα ταξίδια πρέπει να είναι κρίσιμα για τις επιχειρήσεις και πρέπει να πάρουν διαχειριστική έγκριση», αναφέρει η εταιρεία.

Η Ford, η οποία δεν δραστηριοποιείται στο Wuhan, συνέστησε στους υπαλλήλους της να μην ταξιδέψουν στην πόλη, λέγοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «παρακολουθεί το ζήτημα και θα προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες». Οι κινεζικές επιχειρήσεις της Ford βρίσκονται στο Chongqing και το Nanjing, οι οποίες  απέχουν περίπου 900 χιλιόμετρα και 650 χιλιόμετρα, αντίστοιχα, από το Wuhan.

Το γραφείο του China Life Insurance, του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας ανέστειλε επίσης τα επαγγελματικά ταξίδια στο Wuhan και ζήτησε από τους υπαλλήλους να αποφύγουν μια περιοχή σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Παρόλα αυτά –τονίζει – όσοι έχουν βρεθεί στην περιοχή θα κληθούν να εργάζονται από το σπίτι τους για τουλάχιστον επτά ημέρες πριν επιστρέψουν στο γραφείο.

Η Hon Hai Precision Industry, επίσης γνωστή ως Foxconn, εξετάζει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της εκδήλωσης, δήλωσε ο ιδρυτής Terry Gou. Η εταιρεία, γνωστή για τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων iPhone, ζήτησε από το προσωπικό της Wuhan και τις οικογένειές τους να μείνουν μακριά από μια προγραμματισμένη εταιρική συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube