Κόντρα: Το Tesla Model S P100D (ξανα)βρίσκει το μάστορή του! [video]

Κόντρα: Το Tesla Model S P100D (ξανα)βρίσκει το μάστορή του! [video]

Το αμερικάνικο ηλεκτρικό σεντάν, που έχει ταπεινώσει τα περισσότερα supercars, τελικά χάνει και επίσημα στο 400άρι από στάση. Δείτε από τι.

Έχοντας κερδίσει πολλά supercars, ακόμη και hypercars, σε κόντρες από στάση, το ηλεκτρικό Tesla Model S P100D έφτασε να θεωρείται σχεδόν ανίκητο.  

Πρόσφατα όμως του ψαλίδισε τα φτερά η McLaren 720S, τόσο στην επιτάχυνση από στάση όσο και στη ρολαριστή κόντρα εν κινήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η McLaren 720S ταπεινώνει το Tesla P100D! [video]

Όμως, η παραπάνω κόντρα ήταν κάπως ανεπίσημη, σε δημόσιο δρόμο και χωρίς τα φανάρια εκκίνησης μιας πίστας ντράγκστερ. Ε, λοιπόν, τώρα το Tesla έχασε και σε επίσημη κόντρα σε drag-strip.

Από τι; Από ένα Honda NSX. Το ίδιο NSX που είχε κάνει πριν λίγες μέρες το 1/4 του μιλίου (0-402 m) σε ελάχιστα πάνω από 11” και με ταχύτητα εξόδου 200 km/h. Και μη νομίσετε ότι είναι κάποιο καραφτιαγμένο NSX. Το μόνο πάνω του που δεν είναι στάνταρ είναι η εξάτμιση της Fabspeed.

Μπορεί το υβριδικό  Honda να μην έχει τα 596 PS και, κυρίως, τα 127 kgm ροπής του ηλεκτρικού, μονοτάχυτου Tesla (σύμφωνα με τη δυναμομέτρηση του Drag Times), όμως τα 581 PS και τα 69,9 kgm που αποδίδονται από το υβριδικό κινητήριο σύστημά του NSX, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα νούμερα, αν λάβουμε υπόψη τη διαφορά βάρους των 500+ κιλών υπέρ του.

Στην πρώτη από τις δύο κόντρες στο drag-strip, το Tesla νίκησε μεν, αλλά με διαφορά μόλις 0,14” κι ενώ το Honda το έφτανε καθαρά. Αν ο συναγωνισμός είχε διαρκέσει λίγα μέτρα παραπάνω, το NSX θα είχε κερδίσει. Όπως έγινε στη δεύτερη κόντρα, όπου το Tesla δεν έκανε την τέλεια εκκίνηση, ο οδηγός του άργησε λίγο να αντιδράσει, με αποτέλεσμα το Honda να κερδίσει καθαρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η «Μεγαλύτερη Κόντρα του Κόσμου» 2017 [video]

Τα supercars πήραν λοιπόν την πρώτη επίσημη εκδίκησή τους απέναντι στο μέχρι σήμερα παντοδύναμο ηλεκτρικό σεντάν. Λέτε τώρα, δρυός πεσούσης, να εμφανιστούν και άλλοι επίδοξοι τιμωροί της ηλεκτρικής ύβρεως;

[Πηγή: Drag Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube