Κόντρα super-SUV: Range Rover Sport SVR vs Audi SQ7 vs Mercedes-AMG G63 [video]

Κόντρα super-SUV: Range Rover Sport SVR vs Audi SQ7 vs Mercedes-AMG G63 [video]

Το Range Rover είναι ένα από τα πιο σπορ SUV. Θα μπορούσε ποτέ να απειληθεί από ένα ντίζελ ή ένα παραδοσιακό «τζιπ» 4x4;

Έχουμε δει το Range Rover Sport SVR να πρωταγωνιστεί σε διάφορα φιλμάκια και ξέρουμε ότι έχει σπορ στήσιμο κι έναν 5λιτρο V8 με μηχανικό κομπρέσορα, που αποδίδει 575 ίππους και του δίνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5”.

H Land Rover υποστηρίζει ότι είναι «το πιο ικανό SUV υψηλών επιδόσεων του κόσμου» – και ο χρόνος 8” 14” που είχε πετύχει το 2015 (με τον παλιότερο κινητήρα 550 ίππων) στο Nürburgring, σίγουρα αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη. Είναι όμως το πιο ικανό και σε μια πατροπαράδοτη κόντρα, από στάση ή ρολαριστή;

Η ύπαρξη του μηχανικού κομπρέσορα του δίνει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα, αφού σημαίνει αμεσότερη απόκριση και μεγαλύτερη ροπή από χαμηλές στροφές. Όμως και οι δύο ανταγωνιστές του, εδώ, έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα.

Ας αρχίσουμε από το Audi SQ7, που έχει κι αυτό έναν κινητήρα V8, αλλά μόνο 4 λίτρων και ντίζελ, που δεν είναι η καλύτερη συνταγή για μεγάλες ιπποδυνάμεις και υψηλές επιδόσεις. Όμως ο πετρελαιοκινητήρας αυτός έχει ένα κρυφό ατού με τη μορφή ενός ηλεκτρικού υπερσυμπιεστή, που ανταποκρίνεται άμεσα και δίνει πίεση πριν αναλάβουν τα δύο τούρμπο εξάτμισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi SQ7

Από την πλευρά του, το Mercedes-AMG G63 μπορεί να ζυγίζει 2.560 kg και να έχει την αεροδυναμική πολυκατοικίας, όμως έχει έναν 4λιτρο διτούρμπινο V8 βενζίνης που αποδίδει 585 PS, ροπή 86,6 kgm και δίνει επίσης 0-100 σε 4,5”.

Δείτε, λοιπόν, στο video αν το Range Rover επαληθεύει τα υπέρ του προγνωστικά, ή αν έχουμε εκπλήξεις…

[Πηγή: Archie Hamilton Racing / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube