Κόντρα: Ferrari F40 vs 488 Pista Spider [video]

Κόντρα: Ferrari F40 vs 488 Pista Spider [video]

Ενδοοικογενειακή κόντρα στη Ferrari, με τη θρυλική F40 να αντιμετωπίζει την κατά 30 χρόνια νεότερή της 488 Pista Spider. Θα καταφέρει να κρατηθεί κοντά της;

Δεν περιμένει κανείς ένα μοντέλο της Ferrari να μπορεί να κοντράρει σε επιδόσεις κάποιο άλλο που φτιάχτηκε 30 χρόνια αργότερα. Ακόμα κι αν το παλιό είναι η F40. Και... ειδικά αν το καινούργιο είναι η 488 Pista. Τα κοινά τους σημεία είναι ότι χρησιμοποιούν κινητήρα V8 με δύο τούρμπο, τοποθετημένο στο κέντρο, που στέλνει όλη τη δύναμή του στους πίσω τροχούς. Από εκεί και πέρα όμως, η διαφορά απόδοσης είναι αντίστοιχη με τη διαφορά ηλικίας.

Η F40 ήταν το κορυφαίο μοντέλο της φίρμας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, και το τελευταίο που εξελίχθηκε με τον Enzo Ferrari εν ζωή. Απέδιδε 478 PS και πετύχαινε εντυπωσιακές επιδόσεις για την εποχή: 0-100 km/h σε 4,1" και τελική πάνω από 320 km/h. Χρειαζόταν όμως δουλειά με το «χτένι» του 5τάχυτου κιβωτίου για να σημειώσει τα νούμερα που διαφήμιζε η Ferrari.

Σήμερα, με την 488 Pista [video δοκιμή], τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα. Η ισχύς του δικού της V8 φτάνει τους 720 PS, ενώ το αυτόματο, 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με launch control εξασφαλίζει ότι ο οδηγός δε χρειάζεται να κάνει και πολλά για να καταφέρει το 0-100 km/h σε... 2,85" που ανακοινώνει η Ferrari για την ανοιχτή έκδοση Spider. Παρότι με βάρος 1.485 kg, κουβαλά περισσότερα από 250 kg παραπάνω από την F40 (αγνοήστε τα βάρη που αναφέρονται στο video, είναι λάθος…).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε Porsche 959 και 918 Spyder στα Μέγαρα

Στο video που ετοίμασε το κανάλι Lovecars, στο τιμόνι της F40 με την πλέον κατάλληλη για την περίσταση πινακίδα... F40RUN κάθεται ο Tiff Needell. Σε αυτόν πέφτει το βάρος της σωστής αλλαγής ταχυτήτων, έτσι ώστε να μην αφήσει το θρύλο να ρεζιλευτεί δίπλα στον εγγονό. Άραγε θα τα καταφέρει;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube