Κίνα: Τα ηλεκτρικά αντιπροσωπεύουν πλέον πάνω από το 6% των πωλήσεων

Κίνα: Τα ηλεκτρικά αντιπροσωπεύουν πλέον πάνω από το 6% των πωλήσεων

Με πωλήσεις πάνω από 140.000 ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά τον Νοέμβριο, τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα της αντιπροσωπεύουν το 6,3% της σινικής αγοράς.

Ενώ η Κίνα θα εισαγάγει τον επόμενο χρόνο τις πρώτες ποσοστώσεις ηλεκτρικών οχημάτων, η ανακοίνωση και μόνο του μέτρου δίνει ήδη σημαντική ώθηση στην αγορά.

Ύστερα από δύο διαδοχικά μηνιαία ρεκόρ (105.000 το Σεπτέμβριο και 120.000 τον Οκτώβριο), τα  μοντέλα «πρίζας» συνέχισαν την άνοδό τους και τον Νοέμβριο. Με περισσότερες από 140.000 καταχωρισμένες ταξινομήσεις, η αγορά αυξήθηκε κατά 18% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και κατά 59% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2017. Η αγορά κυριαρχείται κυρίως από τα κινεζικά εμπορικά σήματα που αντιπροσωπεύουν μόνα τους το 94% των πωλήσεων. Το υπόλοιπο 6% μοιράζονται ξένες φίρμες, ενώ η Tesla και η BMW καταλαμβάνουν το 2% της αγοράς η καθεμιά τους.

Στο σύνολο του έτους, ο βαθμός διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων και των επαναφορτιζόμενων υβριδικών ανήλθε πλέον στο 3,8%, αυξημένος κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2017 (2,1%).

Μια εντυπωσιακή άνοδος που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και κατά τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, το φράγμα των 150.000 μονάδων θα μπορούσε να σπάσει τον τρέχοντα μήνα. Μια τάση που είναι αρκετή για να επιτρέψει στην Κίνα να ξεπεράσει για πρώτη φορά το φράγμα του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων EV σε ένα χρόνο.

Κίνα: Πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων - Νοέμβριος 2018

Τα αναφερόμενα νούμερα δεν είναι 100% επίσημα
china ev sales nov '18

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube