Kia: Carbon neutral έως το 2045 και περισσότερα σκίτσα για το EV9

Kia: Carbon neutral έως το 2045 και περισσότερα σκίτσα για το EV9

Τα αναθεωρημένα στρατηγικά της πλάνα παρουσίασε η Kia, όπου πέρα από νέα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το EV9, περιλαμβάνουν το τέλος των συμβατικών κινητήρων στην Ευρώπη μέχρι το 2035.

Σε μία virtual παρουσίαση που πραγματοποίησε πριν από λίγες ώρες, η Kia αποκάλυψε το νέο της όραμα να μετασχηματιστεί σε ηγέτιδα δύναμη στο κομμάτι της αειφορίας, της υπευθυνότητας και των καινοτόμων λύσεων μετακίνησης. Όπως η ίδια η εταιρία υποστηρίζει, ο μεγάλος στόχος είναι έως το 2045 να καταφέρει να επιτύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Και αυτό θα γίνει μέσω τριών βασικών πυλώνων, της «αειφόρας κινητικότητας», του «αειφόρου πλανήτη» και της «αειφόρας ενέργειας».

Σε σχέση με το 2019, μιλάμε για μία μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 97%, διόλου ευκαταφρόνητη. Με βάση το πλάνο που ανακοινώθηκε, από το 2035 και έπειτα, η γκάμα των αυτοκινήτων της στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Το ίδιο θα ισχύσει και σε άλλες κύριες αγορές ανά τον πλανήτη, από το 2040. 

«Για εμάς, δεν είναι μόνο ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων. Πρόκειται για τον καθορισμό ενός οράματος που θα εμπνεύσει άλλους να συμμετάσχουν στο κίνημα για να ωφεληθεί η ανθρωπότητα και να προστατευθεί το περιβάλλον», δήλωσε ο Hosung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia. «Σύμφωνα με το όραμά μας να γίνουμε πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, δεσμευόμαστε να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045».

Πέρα από τον πρωταρχικό παράγοντα εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Kia θα μετατρέψει τις μονάδες της έτσι ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομες και να μην επιβαρύνουν με ρύπους το περιβάλλον. Το ίδιο σκοπεύει να πράξει και με τους υποκατασκευαστές της, βοηθώντας τους προς αυτή την κατεύθυνση. 

Kia EV9

Πέραν αυτών, στα πλαίσια της παρουσίασης της Κορεατικής εταιρίας αποκαλύφθηκαν οι πρώρες του πρωτότυπου EV9. Όπως οι σχεδιαστές του υποστηρίζουν, πρόκειται για ένα όχημα με γραμμές εμπνευσμένες από την ίδια τη φύση. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένα υλικά που προήλθαν από απόβλητα των ωκεανών, τα οποία αποτελούν σοβαρή απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Το Concept EV9 θα μετασχηματιστεί στο επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia. Όπως είναι φυσικό, θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Electric Global Modular Platform (E-GMP), ακολουθώντας τα βήματα του Kia EV6. Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου στο AutoMobility LA, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube