Κι όμως, αυτό είναι ένα Tesla Model 3. Κι ο οδηγός έζησε!

Κι όμως, αυτό είναι ένα Tesla Model 3. Κι ο οδηγός έζησε!

Μπορεί να γλίτωσε από τον Χάρο, όχι όμως κι από τις αστυνομικές αρχές, που τον συνέλαβαν.

Tesla Model 3

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν οι φωτογραφίες ενός Tesla Model 3 που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Το παρολίγον δυστύχημα συνέβη στο Οντάριο του Καναδά, τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου, τοπική ώρα.

Το αμερικανικό ηλεκτρικό είναι λες κι έχει μπει στην πρέσα. Η οροφή είναι άσχημα τσακισμένη αλλά η ηλιοροφή δεν έχει γίνει κομμάτια. Απουσιάζει η πόρτα του συνοδηγού, ενώ φτερά και καπό έχουν γίνει μια άμορφη μάζα. 

Tesla Model 3 γίνεται σμπαράλια, αλλά ο οδηγός βγαίνει ζωντανός. Η αστυνομία όμως δεν του χαρίστηκε

Τα αλάρμ και τα φώτα εξακολουθούν να λειτουργούν, παρά τη βίαιη διπλή σύγκρουση, καταδεικνύοντας στην πράξη την παθητική ασφάλεια του Tesla Model 3. Και βέβαια, όλοι οι αερόσακοι έχουν ενεργοποιηθεί.

Tesla Model 3

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 5 το πρωί του Σαββάτου, το EV προσέκρουσε στο τσιμεντένιο διάζωμα του αυτοκινητόδρομου. Ένα φορτηγό που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να φρενάρει και το χτύπησε από πίσω, εκτοξεύοντάς το αρκετές δεκάδες μέτρα μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγός Tesla Model 3 επιζεί από 100 σφαίρες της Χαμάς

Ο δρόμος έκλεισε για αρκετές ώρες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν το Tesla ταξίδευε με το Autopilot ενεργοποιημένο ή όχι.

Tesla Model 3

Το φορτηγό υπέστη ζημιά στο μπροστινό μέρος, ενώ ο οδηγός του Tesla μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To καπό του νέου Tesla Model 3 προστατεύει τους πεζούς

Το τοπικό Τμήμα Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων δημοσίευσε φωτογραφίες και τα σχόλια πήραν φωτιά, κυρίως επαινώντας το Tesla για την προστασία της ζωής του οδηγού.

«Το Tesla είναι ο μόνος λόγος που αυτός ο οδηγός είναι ακόμα ζωντανός», γράφει ένας από τους χρήστες, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ο οδηγός επέζησε παρά την αξιολύπητη κατάσταση του οχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Είναι το Tesla Model 3 το καλύτερο αυτοκίνητο εκεί έξω;

«Ίσως ο οδηγός θα έχει χρόνο να σκεφτεί τη δεύτερη ευκαιρία του στη ζωή και να ευχαριστήσει την Tesla για το θαύμα της μηχανικής», σχολιάζει κάποιος άλλος.

Tesla Model 3

«Ο τύπος είναι ακόμα ζωντανός επειδή ήταν μέσα σε Tesla. Οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο και τέτοιου είδους πρόσκρουση θα τον είχαν συνθλίψει», επισημαίνει τρίτος στο ίδιο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι χρήστες σχολιάζουν ότι παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, η μπαταρία δεν πήρε φωτιά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube