Το καλύτερο drift του 2016 στο Nürburgring… [video]

Το καλύτερο drift του 2016 στο Nürburgring… [video]

…ή το πιο ασυνείδητο, αφού έγινε μέσα στην πυκνή κυκλοφορία της μέρας για το κοινό “Touristenfahrten”.

Τόσο το drifting όσο και το Nürburgring είναι στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, οπότε είναι φυσικό κάποιοι να θέλουν να τα συνδυάσουν.

Όμως τα ντριφτ απαγορεύονται ρητά στο ’Ring τις μέρες “Touristenfahrten” που η πίστα είναι ανοιχτή για το κοινό – πράγμα απόλυτα δικαιολογημένο.

Το να γυρίζεις στην Πράσινη Κόλαση μαζί με δεκάδες άλλους είναι από μόνο του επικίνδυνο, οπότε φανταστείτε τι θα γινόταν αν κάποιοι πήγαιναν με τις πάντες…

Παρότι ένα-δυο παντιλικάκια όταν βρεις ένα κενό στην πίστα μπορεί να συγχωρηθούν, αυτό που κάνει ο οδηγός της M3 E90 στο video είναι σίγουρα υπερβολικό.

Πηγαίνει σε σειρά με άλλα αυτοκίνητα και ξαφνικά του έρχεται να κάνει μια γερή πάντα στη στροφή Brunchen (που συνήθως έχει και πολυπληθή «κερκίδα»). Στην αρχή λες ότι του ξέφυγε, όμως το ντριφτ είναι τέλεια ελεγχόμενο – και το επαναλαμβάνει στην επόμενη στροφή!

Θα μπορούσες να τον δικαιολογήσεις αφού θα ήταν δύσκολο να αντισταθεί στον πειρασμό των 660 ίππων που δίνει το πακέτο G-Power στην Μ3 του, και στην άμεση απόκριση στο γκάζι χάρη στον μηχανικό κομπρέσορα.

Θα θέλατε όμως εσείς να γυρίζετε στο ‘’Ring με το ιδιωτικό ή νοικιάρικο αυτοκίνητό σας και να έκανε τετακέ μπροστά σας;

Η επιγραφή Safety Car” στις πόρτες της Μ3 είναι μάλλον ψεύτικη – και εν πάση περιπτώσει αποτελεί ειρωνεία. Δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα σκέφτηκαν να του επιβάλουν οι υπεύθυνοι της πίστας έναν ολιγοήμερο αποκλεισμό…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube