Και επισήμως εκτός VW Group o Rupert Stadler

Και επισήμως εκτός VW Group o Rupert Stadler

Ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον φυλακισμένο για το dieselgate CEO της Audi.

Πριν λίγες μόλις ημέρες είχε δημοσιοποιηθεί η πρόθεση του VW Group να έρθει σε συμφωνία με τον Rupert Stadler με σκοπό ο τελευταίος να πάρει μια παχυλή αποζημίωση και να αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Audi.
Kαι αυτό διότι η εταιρεία θεωρούσε ότι έβλαπτε σοβαρά την εικόνα της, καθώς ο 55χρονος Γερμανός  κρατείται από τον Ιούνιο μετά από απόφαση της εισαγγελίας του Μονάχου με την κατηγορία ότι προσπάθησε να παρέμβει και να εξαπατήσει τις Αρχές στις έρευνες που έκαναν σχετικά με την υπόθεση χειραγώγησης ρύπων.

Ωστόσο η αποχώρηση έπρεπε να γίνει κατόπιν συμφωνίας, καθώς αν η Audi  προχωρούσε σε μονομερή λύση του συμβολαίου και στη συνέχεια της δικαστικής περιπέτειας του Stadler αυτός αποδεικνύονταν αθώος, θα μπορούσε νε εγείρει σημαντικές αξιώσεις από την εταιρεία.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Audi αναφέρεται πώς ο Stadler σταματά τη συνεργασία του με το VW Group αφού λόγω της παρατεινόμενης προφυλάκισής του είναι προφανές πως δεν μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Επίσης τονίζεται ότι ο ίδιος θέλει να αναλώσει όλες του τις δυνάμεις στην υπεράσπισή του.
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά αν ο Stadler πήρε κάποια αποζημίωση για να δεχτεί να παραιτηθεί, ούτε το ύψος αυτής. Είναι βέβαιο όμως ότι πίσω από την συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Audi.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube