Το Jeep Wrangler που έγινε υποβρύχιο [video]

Το Jeep Wrangler που έγινε υποβρύχιο [video]

Ένας Αμερικανός μηχανικός αποφάσισε να διαμορφώσει το Wrangler του έτσι ώστε να μπορεί να διασχίσει τον πυθμένα μιας λίμνης. Άραγε τα κατάφερε;

Η αρχική σκέψη ήταν το Jeep Wrangler του 1997 να λυθεί εντελώς για να γίνουν διάφορες μικροεπισκευές και να αντικατασταθεί ο κινητήρας του. Στην πορεία όμως αποφασίστηκε να γίνει... υποβρύχιο.

Ο ιδιοκτήτης και μηχανικός του αυτοκινήτου με ψευδώνυμο Tubeshock, που σκέφτηκε και εκτέλεσε αυτό το project είναι ο Fred Williams. Για την περίσταση τοποθέτησε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Cummins ISF 2,8 lt, με απόδοση 160 PS και 37 kgm, πραγματοποιώντας και τις αναγκαίες μετατροπές στο πλαίσιο και τη μετάδοση για τη λειτουργία του. Για να ρουφάει ο κινητήρας φρέσκο αέρα και όχι νερό, αλλά και για να μην μπει νερό από την εξάτμιση, η εισαγωγή αέρα και η εξαγωγή καυσαερίων γίνεται από δύο κατακόρυφους σωλήνες, με μήκος άνω των τεσσάρων μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Seat Ibiza που έγινε μια κανονική πισίνα [video]

Στο πίσω μέρος του Jeep προσάρμοσε μια μπουκάλα οξυγόνου, γιατί... ο οδηγός δεν είναι σχεδιασμένος να αντέχει για πολλή ώρα κάτω από το νερό. Για να έχει πρόσφυση στον λασπωμένο βυθό της λίμνης, ο Fred επέλεξε λάστιχα Maxxis Trepador διαστάσεων 37x12.5-17. Και αφού φόρεσε τη στολή δύτη και τη μάσκα του, ήταν έτοιμος για τη διάσχιση της λίμνης.

Αν βιάζεστε να δείτε το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του, προσπεράστε το κομμάτι της προετοιμασίας του Wrangler και πηγαίνετε κατευθείαν στο σημείο 15:00 του video.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube