Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk είναι το ταχύτερο SUV στον πάγο [video]

Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk είναι το ταχύτερο SUV στον πάγο [video]

Η κορυφαία έκδοση του Cherokee με 720 PS έπιασε 280km/h πάνω σε παγωμένη λίμνη.

Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας σε πάγο για την κατηγορία των SUV, επιτυγχάνοντας 280 km/h κατά τη διάρκεια του Baikal Ice festival.

Οι δοκιμές έγιναν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Russian Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), ενώ η ταχύτητα μετρήθηκε μέσω GPS και επιβεβαιώθηκε από την Russian Automobile Federation (RAF). Μια μέση ταχύτητα άνω των 257 km/h μετρήθηκε σε απόσταση μεγαλύτερη του 1km, ενώ το συνολικό μήκος της πίστας πάνω στην παγωμένη λίμνη ήταν 12km. Τα φρένα της Brembo, το σύστημα τετρακίνησης Jeep Quadra-Trac και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα βοήθησαν στην πρόσφυση πάνω στον πάγο που ήταν καλυμμένος από ένα λεπτό στρώμα νερού.

Να θυμίσουμε πως το Jeep Grand Cherokee Trackhawk είναι το ισχυρότερο SUV στον κόσμο, με τον κινητήρα V8 6,2 λίτρων να αποδίδει 720 PS. Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 3,7" και η τελική ταχύτητα (στο δρόμο) φτάνει τα 290 km/h. Έτσι, μπορεί το Trackhawk να είναι το ταχύτερο SUV στον πάγο, όμως στο δρόμο μένει πίσω από την Bentley Bentayga Speed (306 km/h) και την Lamborghini Urus (305 km/h).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bentley Bentayga Speed - το ταχύτερο SUV στον κόσμο [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube