Jaguar: Θα συνεχίσουμε να παράγουμε σεντάν και σπορτσκαρ

Jaguar: Θα συνεχίσουμε να παράγουμε σεντάν και σπορτσκαρ

Η βρετανική φίρμα παραμένει πιστή στην παράδοση, παρόλο που έχει αναγκαστεί να ακολουθήσει τις προσταγές των καιρών.

Η Jaguar δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να παράγει μπερλίνες και σπορτσκαρ στο μέλλον, ανεξάρτητα με τη σαφή προτίμηση που δείχνει το αγοραστικό στα SUV.

Όπως δήλωσε στο MotorTrend ο Joe Eberhardt, CEO της Jaguar Land Rover North America: «Το μέλλον των σεντάν αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Αρκετοί από τους ανταγωνιστές μας έχουν πει πως δεν θα προσφέρουν σεντάν. Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι παρουσιάσαμε μια ανανεωμένη F-Type δείχνει πως πιστεύουμε ακόμα στα σπορτσκαρ, ιδιαίτερα ως κομμάτι της Jaguar. Και παρόλο που οι αριθμοί παραγωγής δεν είναι οι ίδιοι με το παρελθόν, ακόμα πιστεύουμε πως αυτό είναι η καρδιά και η ψυχή της φίρμας μας.»

«Είναι σίγουρο πως πάντα θα προσφέρουμε σεντάν. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος το πώς ακριβώς θα το καταφέρουμε αυτό, ίσως δείχνουν λίγο διαφορετικά. Οπότε, για παράδειγμα, η νέα γενιά XJ θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Οπότε είναι μια διαφορετική μορφή ενός σεντάν αλλά παραμένει ένα σεντάν.»

Εκτός από τη νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα XJ, η Jaguar φημολογείται πως ετοιμάζει ένα μεγαλύτερο SUV με το όνομα J-Pace που θα βασίζεται στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα MLA και θα συμπληρώσει τη γκάμα πάνω από τις μικρότερες E-Pace και F-Pace. Παρόλα αυτά ο Eberhardt δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα: «Γενικότερα δε μιλάμε για τα μελλοντικά μας σχέδια όσον αφορά νέα μοντέλα. Προς το παρόν, έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε με την υφιστάμενη γκάμα μας οπότε δεν υπάρχουν σχέδια διεύρυνσης για το άμεσο μέλλον.»

Επιπλέον, ο ισχυρός άντρας της βρετανικής φίρμας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συσχέτιση μεταξύ Jaguar και Land Rover όσον αφορά τα SUV, λέγοντας πως παρόλο που η Jaguar F-Pace και το Range Rover Velar χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα, διατηρούν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα.

[Πηγή: MotorTrend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube