Jaguar Land Rover: Κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας λόγω ντίζελ

Jaguar Land Rover: Κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας λόγω ντίζελ

Η πτώση των πωλήσεων ντίζελ έχει και κοινωνικές επιπτώσεις στη Βρετανία, με την JLR να περικόπτει χίλιες θέσεις εργασίας.

Η πτώση των πωλήσεων ντίζελ δεν επηρεάζει τις μεγάλες κατασκευάστριες χώρες όπως τη Γαλλία ή τη Γερμανία, καθώς μία ακόμη από τις κύριες ευρωπαϊκές αγορές αντιμετωπίζει επίσης αυτή την αναστροφή της τάσης.

Αν και το ντίζελ ήταν λιγότερο παρόν στη Βρετανία από ό,τι στη Γαλλία, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μερίδιο των πωλήσεων της Jaguar Land Rover, ειδικά για την LR που διαθέτει γκάμα με πολλά μεγάλα SUV με μοτέρ ντίζελ.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την απότομη πτώση της ζήτησης, η Jaguar Land Rover ανακοινώνει την κατάργηση 1.000 προσωρινών θέσεων στο εργοστάσιο του Solihull, το οποίο συναρμολογεί την Jaguar XE και το Land Rover Discovery.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Jaguar Land Rover: Μείωση παραγωγής λόγω Brexit και αβεβαιότητας ντίζελ

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην εγχώρια αγορά της JLR, το μερίδιο του ντίζελ μειώθηκε μόλις στο 32% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Μάρτιο. Η μείωση του κόστους στο Solihull θα διαδεχτεί αυτή του εργοστασίου του Halewood, το οποίο συναρμολογεί μοντέλα της Range Rover. Η JLR βρίσκεται σήμερα πολύ πίσω στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και εκτός από την επερχόμενη Jaguar I-Pace, χειροπιαστό μοντέλο έχουμε μόνο το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Range Rover.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube