Jaguar Land Rover: Μείωση παραγωγής λόγω Brexit και αβεβαιότητας ντίζελ

Jaguar Land Rover: Μείωση παραγωγής λόγω Brexit και αβεβαιότητας ντίζελ

Η αβεβαιότητα του Brexit, η ανησυχία για το μέλλον των ντίζελ και η αύξηση του ΕΦΚ στα τελευταία στη Βρετανία, οδηγούν την JLR στην αναθεώρηση του πλάνου παραγωγής.

Η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι θα μειώσει προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιο του Halewood στην Αγγλία αργότερα εφέτος, ανταποκρινόμενη στην εξασθενημένη ζήτηση λόγω του Brexit και των αυξήσεων των φόρων στα αυτοκίνητα ντίζελ.

Οι πωλήσεις της Jaguar Land Rover στη Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν χωρίς μεταβολές το 2017 και αναμένεται να συνεχιστούν οι ίδιες σκληρές συνθήκες, δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας νωρίτερα τον Ιανουάριο.

Το εργοστάσιο του Halewood, το οποίο κατασκευάζει μοντέλα της Range Rover, είναι μία από τις τρεις κατασκευαστικές εγκαταστάσεις της JLR στη Βρετανία, οι οποίες μαζί κατασκευάζουν σχεδόν το ένα στα τρία αυτοκίνητα από τα συνολικά 1,7 εκατ. που κατασκευάζονται στη χώρα.

Η JLR δήλωσε ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit γίνεται αισθητή, τόσο από τους καταναλωτές στη Βρετανία όσο και στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η ανησυχία για το μέλλον των βενζινοκινητήρων και των ντίζελ, καθώς και η γενική παγκόσμια οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, σημαίνει ότι η βιομηχανία θα δει το αντίκτυπό τους στις πωλήσεις αυτοκινήτων, ανέφερε η JLR.

«Ύστερα από μια ανασκόπηση των προγραμματισμένων όγκων παραγωγής, σχεδιάζουμε να κάνουμε κάποιες προσωρινές προσαρμογές στο χρονοδιάγραμμα παραγωγής στο Halewood κατά το δεύτερο 3μηνο», δήλωσε η JLR εχθές, Δευτέρα.

Η Βρετανία θα αυξήσει από τον Απρίλιο το ύψος του ειδικού φόρου κατανάλωσης που καταβάλλει σχεδόν οποιοσδήποτε αγοράζει ένα νέο αυτοκίνητο ντίζελ. Κάτι που πιθανώς θα πλήξει την Jaguar Land Rover, της οποίας τα μοντέλα ντίζελ αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των πωλήσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube