node/37435

Audi e-tron quattro: Έκδοση S line και μεγαλύτερη αυτονομία

Το BEV SUV της Audi υιοθετεί τις τεχνικές βελτιώσεις του αμαξώματος «Sportback», η έκδοση 55 κερδίζει 25 km σε αυτονομία και η εμφάνιση βελτιώνεται με ένα νέο πακέτο S line.

Λίγους μήνες ύστερα από εμπορικό λανσάρισμά του, το ηλεκτρικό SUV της Audi εξελίσσεται. Το e-tron quattro επωφελείται από την τεχνική βελτίωση που εγκαινιάστηκε με το αμάξωμα Sportback που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Los Angeles Auto Show. Αναβάθμιση που επέτρεψε στην Audi να ανακοινώσει αυξημένη αυτονομία κατά 25 km.

Το Audi e-tron quattro πωλείται πλέον με την επισήμανση ότι πετυχαίνει αυτονομία 436 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, χάρη κυρίως στην αύξηση της πραγματικής χωρητικότητας της μπαταρίας, η οποία κυμαίνεται από 84 έως 86,5 kWh -η μικτή χωρητικότητα είναι 95 kWh. Η Audi βελτίωσε επίσης το σύστημα φρένων για να περιορίσει την τριβή των τακακιών όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η διαχείριση του κινητήρα (μία σε κάθε άξονα) έχει βελτιωθεί, με αυτή του εμπρός να αποσυνδέεται περισσότερο από τη μετάδοση.

Audi e-tron quattro S line

Οι παραπάνω τιμές αφορούν την έκδοση 55, η οποία αποδίδει έως και 408 PS και στην Ελλάδα ξεκινά από τις €84.890. Το e-tron να θυμίσουμε ότι προσφέρει επίσης μια πιο προσιτή έκδοση, την «50» (δεν εισάγεται προς το παρόν στην Ελλάδα), της οποίας η ισχύς είναι 313 άλογα. Αυτή η έκδοση έχει και μικρότερη μπαταρία, 71 kWh (64,7 kWh νετ), ενώ η αυτονομία της κατά WLTP είναι 336 km.

Η άλλη καινοτομία της γκάμας e-tron είναι η άφιξη του body kit «S Line». H κοσμητική αυτή έκδοση είναι αναγνωρίσιμη από τον ειδικά σχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, με τις μεγάλες τριγωνικές πλευρικές εισαγωγές αέρα. Μια ένθεση στον πίσω προφυλακτήρα είναι επίσης μοναδική για την γκάμα, με εμφάνιση που μοιάζει με διάχυτη, αλλά πάντα -προφανώς!- χωρίς την ύπαρξη εξάτμισης.

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.