ΗΠΑ: Η ΒMW ερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

ΗΠΑ: Η ΒMW ερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Για παράνομες πρακτικές πωλήσεων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έθσε υπό έρευνα την BMW, μετά από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία εφάρμοζε παράνομες πρακτικές πωλήσεων. 

Η ίδια η BMW παραδέχτηκε σε ανακοίνωσή της ότι όντως τελεί υπό έρευνα και δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την αρμόδια υπηρεσία, την Security and Exchange Commission (SEC). 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Wall Street Journal”, έμποροι της BMW φέρονται να έχουν ταξινομήσει παράτυπα συγκεκριμένο αρθμό οχημάτων που είτε δεν πουλήθηκαν, είτε ήταν σε φάση απογραφής στο τελωνείο. Με αυτόν τον τρόπο αλλοίωναν τα πραγματικά αποτελέσματα στους πίνακες πωλήσεων της μάρκας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι μια παρόμοια πρακτικά εφαρμόζονταν και στη χώρα μας από πολλές εισαγωγικές εταιρείες, κυρίως στο παρελθόν, οι οποίες ήθελαν να δείξουν στις μητρικές εταιρείες ότι είχαν αυξημένο όγκο πωλήσεων. 

Στις ΗΠΑ, πρόσφατα η FCA δέχτηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους $ 40 εκατ. για να σταματήσει δίωξη σε βάρος της για ανάλογες παρατυπίες. Η FCA είχε κατηγορηθεί ότι δημοσιοποιούσε ψευδή (“φουσκωμένα”) στοιχεία κερδών και πωλήσεων, με σκοπό να παραπλανήσει επενδυτές. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube