ΗΠΑ: Έκκληση της κυβέρνησης στις αυτοκινητοβιομηχανίες για περισσότερα EV

ΗΠΑ: Έκκληση της κυβέρνησης στις αυτοκινητοβιομηχανίες για περισσότερα EV

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει ως το 2030 το 40% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται να είναι ηλεκτρικά. 

Η κυβέρνηση του Joe Biden ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δεσμευτούν πως μέχρι το 2030, το 40 % των αυτοκινήτων που θα παράγουν και θα πωλούν στις ΗΠΑ να είναι πλήρως ηλεκτρικά, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας να καταστεί ο κλάδος των μεταφορών πιο βιώσιμος

Την ίδια στιγμή τα συνδικάτα των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία, δεν βλέπουν με καλό μάτι την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, καθώς αυτή θα κόψει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Παρόλα αυτά το Δημοκρατικό κόμμα πιέζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην πορεία για ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Μάλιστα πολλά από τα μέλη των Δημοκρατικών υποστηρίζουν πως όλες οι Πολιτείες πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο της Καλιφόρνια που έως το 2035 θα έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία συμβατικών οχημάτων.

Ανεξάρτητα από τις προτροπές της κυβέρνησης, οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Αμερικής έχουν ήδη ανακοινώσει παρόμοιους στόχους EV: Η GM έχει υποσχεθεί να τερματίσει εντελώς την πώληση οχημάτων εσωτερικής καύσης έως το 2035, ενώ τόσο η Ford όσο και η Stellantis έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν το 40 % των πωλήσεών τους να είναι ηλεκτρικά έως το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube