Το ηλεκτρικό StreetScooter της DHL πάει Αμερική

Το ηλεκτρικό StreetScooter της DHL πάει Αμερική

Η StreetScooter είναι θυγατρική της DHL και αναζητά εταίρους ανά τον κόσμο για να αυξήσει την παραγωγή της.

Η μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων StreetScooter της DHL Group θα εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ το επόμενο έτος, καθώς πολλές εταιρείες ταχυμεταφορών αλλά και δήμους θέλουν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των οχημάτων τους.  

Η DHL θα κάνει το ντεμπούτο του πλήρους ηλεκτρικού van του StreetScooter σε δύο αστικές αγορές στις ΗΠΑ, μία στην κάθε ακτή, αρχής γενομένης από την άνοιξη του 2020, χωρίς να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές.

Η πλήρης ανάπτυξη θα μπορούσε να γίνει το 2022 και το 2023, δήλωσε ο Ulrich Stuhec, επικεφαλής της τεχνολογίας StreetScooter, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία από τη Ford Motor τον Οκτώβριο. Η DHL αποτελεί μέρος του Γερμανικού ταχυδρομικού γίγαντα Deutsche Post.

Το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Τόκιο και άλλες 30 πόλεις σε όλο τον κόσμο εργάζονται για τη δημιουργία ζωνών με μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2030. Οι πόλεις αυτές ελπίζουν να περιορίσουν τη συσσώρευση αερίων θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

Ο κλάδος των μεταφορών - ο οποίος περιλαμβάνει πλοία, τρένα, φορτηγά και αεροπλάνα που καίνε ορυκτά καύσιμα - αντιπροσώπευε το 14% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2010, σύμφωνα με την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική αλλαγή.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η DHL έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για «μεταφορές με μηδενικό CO2» σε Βερολίνο, Αμβούργο και Μόναχο με τα  ηλεκτρικά οχήματα StreetScooter.

Συνολικά έχουν παραχθεί 12.000 τέτοια οχήματα, από τα οποία τα 10.000 έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο της DHL. Κυκλοφορούν στο Άμστερνταμ, τη Βιέννη και σε πόλεις στη Γερμανία - εξοικονομώντας περίπου 36.000 μετρικούς τόνους CO2 ανά φορτηγό κάθε χρόνο.

«Έχουμε την μεγαλύτερη εμπειρία στο δρόμο, την ώρα άλλοι εξακολουθούν να εργάζονται για τα πρώτα πρωτότυπα οχήματά τους», ανέφερε ο Stuhec της StreetScooter.

Η DHL απέκτησε πλήρως την StreetScooter το 2014. Η μη κερδοφόρα θυγατρική αναζητά νέους επενδυτές και πελάτες για την ανάπτυξή της. 

Τον Σεπτέμβριο, το StreetScooter άρχισε να εισέρχεται στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο - υπογράφοντας μνημόνιο συμφωνίας με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery για να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών το 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube