Το ηλεκτρικό Ford F-150 ρυμουλκεί φορτίο 567 τόνων! [video]

Το ηλεκτρικό Ford F-150 ρυμουλκεί φορτίο 567 τόνων! [video]

Ένα πρωτότυπο του επερχόμενου ηλεκτρικού F-150 δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Ford θέλοντας να αναδείξει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών pick-up, δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα πρωτότυπο του F-150 να ρυμουλκεί αμαξοστοιχία βάρους 567 τόνων!

Η δοκιμή έγινε με οδηγό την Linda Zhang, υπεύθυνη εξέλιξης του Ford F-150 με παρουσία ιδιοκτητών του δημοφιλούς pick-up που δήλωσαν έκπληκτοι με το επίτευγμα. Φυσικά η εταιρεία προειδοποιεί τους οδηγούς ποτέ να μην ξεπερνούν την αναγραφόμενη μέγιστη τιμή ρυμουλκούμενου βάρους η οποία ξεπεράστηκε κατά πολύ για τις ανάγκες της εν λόγω επίδειξης.

Ford F-150

Το F-150 είναι το πρώτο σε πωλήσεις όχημα στην αγορά των ΗΠΑ εδώ και 42 χρόνια, με την επερχόμενη ηλεκτρική του έκδοση να αποτελεί ένα στοίχημα για το μπλε οβάλ. Πρόσφατα η Ford ανακοίνωσε επένδυση ύψους $500 εκατομμυρίων στη Rivian, το μεγαλύτερο ίσως ανταγωνιστή της στην αρένα των ηλεκτρικών pick-up μετά από την Tesla η οποία ετοιμάζει τη δική της πρόταση στην κατηγορία.

Εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του F-150, η Ford ετοιμάζει και το υβριδικό F-150 hybrid. Επιπλέον, είναι γνωστά τα σχέδια της εταιρείας για ένα ηλεκτρικό SUV με σχεδίαση εμπνευσμένη από το Mustang.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube