Ηλεκτρικό απορριμματοφόρο από την Mack [video]

Ηλεκτρικό απορριμματοφόρο από την Mack [video]

Θα μαζεύει τα σκουπίδια της Νέας Υόρκης αθόρυβα και οικολογικά.

Η Mack παρουσίασε το πλήρως ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο LR στη φετινή WasteExpo, το οποίο θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από το 2020 στη Νέα Υόρκη.

Το Mack Electric LR κινείται με τη βοήθεια δύο ηλεκτρικών μοτέρ 130 kW στους πίσω άξονες (συνολική ισχύς 260kW/353 PS), τα οποία παίρνουν ενέργεια από τέσσερις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός κιβωτίου 2 σχέσεων που βελτιστοποιεί την απόδοση για χαμηλές ή υψηλές ταχύτητες.

Επίσης, το πολύ χρήσιμο σύστημα ανάκτησης ενέργειας βελτιώνει την αυτονομία και προστατεύει τα φρένα από τη φθορά, καθώς όπως είναι γνωστό τα απορριμματοφόρα αναγκάζονται σε συχνές στάσεις.

Mack

Τα οχήματα με μεγάλο όγκο που κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες μέσα σε αστικό περιβάλλον, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου με τις αντίστοιχες εκπομπές ρύπων, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν κινούνταν με ηλεκτρική ενέργεια. Η ιδέα για αμιγώς ηλεκτρικά απορριμματοφόρα μπορεί να συμβάλλει σε καθαρότερο περιβάλλον στις πόλεις, όχι μόνο από πλευράς ρύπων αλλά και στο κομμάτι της ηχορύπανσης. Η συλλογή απορριμμάτων πραγματοποιείται συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας για αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης, οπότε ένα αθόρυβο φορτηγό θα ήταν ιδανικό για τις ώρες κοινής ησυχίας που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται.

Να θυμίσουμε πως η Mack ανήκει από το 2000 στην Volvo Trucsks η οποία έχει παρουσιάσει το δικό της ηλεκτρικό απορριμματοφόρο από το 2018 για την αγορά της Ευρώπης.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube