Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars [video]

Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars [video]

Η λονδρέζικη Charge Cars δεν μετασκευάζει μια παλιά Ford Mustang. Φτιάχνει μια εξ ολοκλήρου μοντέρνα και εξελιγμένη κατασκευή της πρωτότυπης. Με την άδεια του Μπλε Οβάλ, παρακαλώ.

Στον λογαριασμό της στο Linkedin, η Charge Cars ανακοινώνει με περηφάνια τη συνεργασία και την αδειοδότηση από την αμερικανική εταιρεία. Η χρησιμότητα αυτής της συμφωνίας; Να μπορείς να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις ο ίδιος τη μοντέρνα εκδοχή της κλασικής Ford Mustang του 1967

Δεν χρειάζεται λοιπόν να θυσιάσεις πρωτότυπα κομμάτια του αυτοκινήτου, προς μεγάλη ανακούφιση των συλλεκτών. Ανθρώπων που θέλουν (και σωστά κατά την άποψή μας) να διατηρήσουν στην αυθεντική μορφή τους τις Ford Mustang που παρέδωσε ο Αμερικανός κατασκευαστής πριν από περισσότερα από 55 χρόνια. Με τον ίδιο τρόπο για παράδειγμα, για το αμάξωμα, η Charge Cars δεν θα εξαρτάται πλέον από άλλες εταιρείες.

Με την Charge Cars, η θρυλική Ford Mustang του 1967 έχασε τη δυνατότητα να είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που θα μπορούσε να το αγοράσει ο καθένας. Και προορίζεται για (πολύ) πλούσιους πελάτες 

Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της Ford Mustang Fastback, όπως ονομάτιζαν οι Αμερικανοί τις κουπέ, θα κατασκευαστούν 499 κομμάτια. Μισή χιλιάδα δείγματα ενός ισχυρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα θυμίζουν το muscle car που οδηγούσε ο ντεντέκτιβ Frank Bullitt που υποδυόταν στην ταινία «Bullitt» του 1968 ο Steve McQueen.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι αυτό το πρότζεκτ δεν είναι νέο. Το ξέραμε ήδη από το 2018, όταν η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2016 ήταν γνωστή με το όνομα Charge Automotive. Η άδεια που μόλις απέκτησε από τη Ford όμως, της λύνει τα χέρια για να αναπτύξει τις φιλοδοξίες της.

Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars

Οι τέσσερις ενσωματωμένοι ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς στη Charge Cars Mustang. Με τη μέγιστη ισχύ να μπορεί να φτάσει τα 400 kW (544 PS) και τη μέγιστη ροπή τα 1.520 Nm με vectoring. Αρκετά για να φτάσεις τα 100 km/h σε περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα.

Επαναφορτιζόμενη με συνεχές ρεύμα έως 50 kW και αποτελούμενη από κυλινδρικές κυψέλες NMC 21700, η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 63 kWh. Αυτό δίνει στο αυτοκίνητο αυτονομία περίπου 320 km. Η πλειονότητα των δεκαεπτά μονάδων ιόντων λιθίου της συστοιχίας είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα σε κεντρική θέση. Και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για σχετικά ουδέτερη οδική συμπεριφορά.

Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars

Ωστόσο, η Ford Mustang της Charge Cars επωφελείται από κλασικά και πιο μοντέρνα οδηγικά βοηθήματα, όπως ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) και ευστάθειας (ESC) και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Εάν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, πάλι υπάρχει προειδοποίηση. Το μοντέρνο ηλεκτρικό κουπέ εξοπλίζεται με προσαρμοζόμενο cruise control, ακόμη και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα…

Η ανάρτηση προφανώς και έχει αναθεωρηθεί πλήρως σε σύγκριση με τη Ford Mustang του 1967. Η ιστοσελίδα της Charge Cars διευκρινίζει ότι οι ζάντες θα είναι ντυμένες με λάστιχα της Michelin. Χωρίς άλλες πληροφορίες, καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται σε επίπεδο εξέλιξης.

Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars

Η Charge Cars είναι αναμενόμενο να εξελίσσει την ηλεκτρική Ford Mustang, μεταξύ νεωτερικότητας και διαχρονικότητας. Έτσι πέρα από το σχήμα που παραπέμπει σαφώς στο αυτοκίνητο, έχουμε μια ατσάλινη μεν δομή που συνδυάζεται όμως με συνθετικά μέρη: Το καπό, οι δύο πόρτες, τα εμπρός φτερά, η μάσκα, η επιφάνεια που υποστηρίζει τα πίσω φώτα κ.λπ. Η Charge Cars ελπίζει να σαγηνεύσει το δυνητικό κοινό του αυτοκινήτου, ενσωματώνοντας στη Ford Mustang της τον εξοπλισμό που αποτελεί πλέον πρότυπο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ως εκ τούτου θα υπάρχει φωτισμός LED, ξεκλείδωμα πόρτας χωρίς κλειδί, μεγάλη οθόνη αφής σε φορμά πορτραίτου, ψηφιακά όργανα, ποιοτικός ήχος με οκτώ ηχεία, σαμπγούφερ κ.λπ.

Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars

Κάθε αγοραστής καλείται να φανταστεί πώς θα ήθελε το εσωτερικό και η Charge Cars να το φέρει στα μέτρα του. Με τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα να ντύνονται με ταπετσαρία από χειροποίητη ανιλίνη ή συνθετικό δέρμα.

Η πρόκληση στην οποία φαίνεται να ανταποκρίθηκε η λονδρέζικη εταιρεία είναι να προσφέρει στους οδηγούς της Mustang της, τη νεωτερικότητα των σημερινών τεχνολογιών διατηρώντας παράλληλα μια σχεδόν διαχρονική παρουσίαση. Έτσι, στην καμπίνα, η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, τα πάνελ των θυρών, το ταμπλό και το τριάκτινο τιμόνι είναι πολύ κοντά σε αυτά της αυθεντικής Ford Mustang του Bullit.

Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars

Με την Charge Cars, η θρυλική Ford Mustang του 1967 έχασε τη δυνατότητα να είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που θα μπορούσε να το αγοράσει ο καθένας. Και προορίζεται για (πολύ) πλούσιους πελάτες. Για του λόγου το ασφαλές, ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τις 350.000 στερλίνες, δηλαδή πάνω από 400 χιλιάδες. Επομένως, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η μόνη αντιπροσωπεία που αναφέρεται από την εταιρεία είναι η Classic Riviera, με έδρα το Μονακό.

Δείτε την εμφάνιση της Charge Cars Mustang στο Goodwood Festival of Speed 2023 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube