Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia για το πρωτάθλημα Pure ETCR [video]

Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia για το πρωτάθλημα Pure ETCR [video]

Η ιδιωτική ομάδα Romeo Ferraris εξέλιξε την αγωνιστική έκδοση της Alfa Romeo Giulia.

Πριν από ένα χρόνο είχαμε δει τα πρώτα renderings της ηλεκτρικής Alfa Romeo Giulia ETCR της ιδιωτικής ομάδας Romeo Ferraris από την Ιταλία. Σήμερα, το αγωνιστικό μοντέλο είναι έτοιμο, και προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Pure ETCR της FIA το 2021.

Η Giulia ETCR είναι το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό που βασίζεται σε μοντέλο της Alfa Romeo και όπως φαντάζεστε έχει δεχθεί εκτενέστατες επεμβάσεις σε σχέση με την εργοστασιακή έκδοση. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες της Magelec αποδίδουν συνδυαστικά 680 PS (500 kW) και 960 Nm, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Οι μπαταρίες 65 kWh της Williams Advanced Engineering ζυγίζουν 530 kg και είναι τοποθετημένες στο πάτωμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας, η επίταχύνση 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε κάτω από 3". 

Alfa Romeo

Σχεδιαστικά, η Giulia έχει μεταμορφωθεί σε ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα τουρισμού, ενώ το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο έχει εξελιχθεί σε σχέση με τα περσινά renderings.

Στη μάσκα έχουμε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με το καλυμμένο Scudetto να πλαισιώνεται από δύο εισαγωγές αέρα και ένα σπλίτερ. Οι αεροδυναμικές νευρώσεις που ξεκινούν από το ρύγχος, καταλήγουν στις προεκτάσεις των φτερών που έχουν φαρδύνει σημαντικά όπως και τα μαρσπιέ. Εντυπωσιακές είναι οι διπλές εσοχές στα εμπρός φτερά που θυμίζουν βράνχια.

Πίσω, ο νέος προφυλακτήρας με τις όμορφες καμπύλες ενσωματώνει ένα μεγάλο διαχύτη, ενώ μια σταθερή φτερούγα δεσπόζει στην κορυφή με τις βάσεις της πάνω στο παρμπρίζ. Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί αγωνιστικού τύπου και η κατακόκκινη φορεσιά με λευκά και μαύρα γραφικά που χαρίζει στο όχημα το ψευδώνυμο "Red Fury".

Alfa Romeo

Οι πρώτες δοκιμές του μοντέλου στην πίστα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2021. Στόχος της Romeo Ferraris είναι να συμμετέχει και στους έξι του πρωταγώνες αθλήματος Pure ETCR για το 2021, τέσσερις από τους οποίους θα πραγματοποιθούν στην Ευρώπη. Οδηγός του αυτοκινήτου θα είναι ο Jean-Karl Vernay.

Ανταγωνιστές της Giulia στο Pure ETCR θα είναι το Hyundai Veloster N ETCR και το Cupra Leon e-Racer.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube