Alfa Romeo Giulia ETCR: Ηλεκτρικό αγωνιστικό από την Romeo Ferraris

Alfa Romeo Giulia ETCR: Ηλεκτρικό αγωνιστικό από την Romeo Ferraris

Η αγωνιστική Giulia θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα ETCR της FIA.

Ο βελτιωτικός οίκος Romeo Ferraris ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια αγωνιστική ηλεκτροκίνητη έκδοση της Alfa Romeo Giulia που θα είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές του πρωταθλήματος ETCR, δημοσιεύοντας και τις πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του μοντέλου.

Μια Gulia Quadrifoglio θα αποτελέσει τη βάση του project, με τον αλουμινένιο biturbo 2.9 V6 των 510 PS να δίνει τη θέση του σε ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το οποίο θα εξελιχθεί με την τεχνική υποστήριξη της Hexathron Racing System.

Η εταιρεία έχει βάψει την αγωνιστική Giulia στα χρώματά της, με πράσινα, κόκκινα και μαύρα γραφικά πάνω στο κατάλευκο αμάξωμα. Όπως βλέπουμε από τις εικόνες, το νέο αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει φαρδύτερες προεκτάσεις των φτερών και των μαρσπιέ, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και σπλίτερ στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός, επιπλέον εσοχές και διαχύτη στο πίσω μέρος και μια τεράστια αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προδίδει η απουσία των τετραπλών απολήξεων της εξάτμισης που έχουν δώσει τη θέση τους σε αεραγωγούς. Το αυτοκίνητο φαίνεται ψηλότερο από ότι έχουμε συνηθίσει σε αντίστοιχα project για το TCR, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στις μπαταρίες που θα ενσωματωθούν σε αυτό.

Alfa Romeo Giulia ETCR

Ο Romeo Ferraris με παρουσία στους αγώνες από το 1965 έχει εμπλακεί για πάνω από πέντε χρόνια με την εξέλιξη και την παραγωγή της αγωνιστικής Alfa Romeo Giulietta TCR η οποία σημείωσε πολυάριθμες νίκες σε αγώνες της FIA.

Η Michela Cerruti, υπεύθυνη της Romeo Ferraris δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε το ξεκίνημα μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας για την εταιρεία μας. Οι αγώνες Touring είναι ένας συναρπαστικός κόσμος και δεν είναι τυχαίο το ότι έχουμε επιτυχημένη παρουσία σε αυτούς τα τελευταία 20 χρόνια. Αφού δώσαμε στην Alfa Romeo Giulietta TCR τα καλύτερα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο από ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα σαν το δικό μας, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο γενναίο βήμα στη νέα σειρά ETCR. Αρκετά πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν φυσικά και είναι φυσικό όταν ξεκινάς από λευκό χαρτί, όμως πιστεύουμε πως η ηλεκτροκίνηση είναι η αυτονόητη επιλογή για το μέλλον, όχι μόνο για την αυτοκίνηση αλλά και για το μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα. Οι μηχανικοί μας έχουν ξεκινήσει τη δουλειά, ξεκινάμε αυτό το ταξίδι αργότερα από τους μεγάλους κατασκευαστές οι οποίοι έχουν εδώ και αρκετό καιρό εμπλακεί με αγώνες ηλεκτρικών, με πολύ μεγαλύτερα κεφάλαια από ιδιωτικούς κατασκευαστές όπως είμαστε εμείς. Παρόλα αυτά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να κρατήσουμε ψηλά τη φήμη μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube