Ιδιοκτήτες Tesla διαμαρτύρονται για τις αιφνιδιαστικές μειώσεις τιμών στην Κίνα

Ιδιοκτήτες Tesla διαμαρτύρονται για τις αιφνιδιαστικές μειώσεις τιμών στην Κίνα

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες Tesla σε μεγάλες πόλεις της Κίνας διαμαρτύρονται για τις ξαφνικές μειώσεις τιμών από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που οδήγησαν τα αυτοκίνητά τους στο να χάσουν μεγάλο μέρος της αξίας τους.

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε εκθέσεις και κέντρα διανομής της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, απαιτώντας επιστροφή χρημάτων μετά τις ξαφνικές μειώσεις τιμών στις οποίες προχώρησε η Tesla που, όπως τονίζουν, δείχνουν ότι υπερπλήρωσαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει λίγο καιρό νωρίτερα.

Μόνο σε ένα κέντρο διανομής της Tesla στη Σαγκάη, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο περισσότεροι από 200 πρόσφατοι αγοραστές των Tesla Model Y και Model 3 και διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να μειώσει την περασμένη Παρασκευή τις τιμές στα συγκεκριμένα μοντέλα της για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες.

Πολλοί από τους διαδηλωτές δήλωσαν ότι πίστευαν πως οι τιμές που η Tesla τους χρέωσε για τα αυτοκίνητά της στα τέλη του περασμένου έτους δεν θα μειώνονταν τόσο απότομα ή τόσο πολύ όσο ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία σε μια κίνηση για να τονώσει τις πωλήσεις και να στηρίξει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Και πως επιπλέον, η προγραμματισμένη λήξη μιας κρατικής επιδότησης στο τέλος του 2022 οδήγησε πολλούς από αυτούς να επισπεύσουν τις αγορές τους.

 

 

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα media έδειξαν πλήθος κόσμου στις εκθέσεις και τα κέντρα παράδοσης της Tesla και σε άλλες κινεζικές πόλεις όπως η Qingdao και η Shenzhen, γεγονός που υποδηλώνει ευρύτερες αντιδράσεις των καταναλωτών.

Μετά τις αιφνιδιαστικές εκπτώσεις της Παρασκευής, οι τιμές των Model 3 και Model Y στην Κίνα είναι τώρα μεταξύ 13% και 24% κάτω από τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η κίνηση της Tesla ήταν πιθανό να ενισχύσει τις πωλήσεις της, οι οποίες κατέρρευσαν τον Δεκέμβριο και να αναγκάσει άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων να μειώσουν επίσης τις τιμές τους, σε μια εποχή που η ζήτηση παραπαίει στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για τα EV.

Ενώ οι καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες συχνά κάνουν εκπτώσεις για να διαχειριστούν τα αποθέματα και να διατηρήσουν τα εργοστάσια σε λειτουργία όταν η ζήτηση εξασθενεί, η Tesla λειτουργεί χωρίς αντιπροσωπείες και η διαφανής τιμολόγηση αποτελεί μέρος της εικόνας της μάρκας της.

«Μπορεί να είναι μια φυσιολογική επιχειρηματική πρακτική, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρεται μια υπεύθυνη επιχείρηση», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης Tesla που διαμαρτυρήθηκε στο κέντρο παράδοσης της εταιρείας στο προάστιο Minhang της Σαγκάης το Σάββατο.

Ο ίδιος και οι άλλοι ιδιοκτήτες Tesla, οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν παραλάβει τα αυτοκίνητα τους τελευταίους μήνες του 2022, δήλωσαν απογοητευμένοι από την απότομη μείωση των τιμών της Παρασκευής και την έλλειψη εξηγήσεων της Tesla προς τους πρόσφατους αγοραστές.

Ο Zhang δήλωσε ότι η αστυνομία διευκόλυνε μια συνάντηση μεταξύ του προσωπικού της Tesla και των συγκεντρωμένων ιδιοκτητών, κατά την οποία οι ιδιοκτήτες παρέδωσαν έναν κατάλογο αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένου μιας συγγνώμης και μιας αποζημίωσης ή άλλων πιστώσεων. Πρόσθεσε ότι το προσωπικό της Tesla συμφώνησε να απαντήσει τις επόμενες μέρες.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube