Ιαπωνία: Επισκευή καταβόθρας σε πέντε μέρες [video]

Ιαπωνία: Επισκευή καταβόθρας σε πέντε μέρες [video]

Ένα εντυπωσιακό time-lapse δείχνει πώς οι Ιάπωνες γέμισαν μια τεράστια καταβόθρα και παρέδωσαν τον δρόμο στην κυκλοφορία σε λίγα 24ωρα.

Οι κάτοικοι της ιαπωνικής πόλης Fukuoka είχαν την ατυχία στις 9 Νοεμβρίου να δουν να ανοίγει σε κεντρικό δρόμο της μια τεράστια τρύπα 30 x 27 m, με 15 m βάθος.

Από την άλλη, έχουν την τύχη να μένουν στην Ιαπωνία, όπου ακόμα και η μεγαλύτερη καταστροφή αντιμετωπίζεται με απίστευτη -για εμάς τους υπόλοιπους- αποτελεσματικότητα. Τα συνεργεία στήθηκαν στον χώρο αμέσως, δούλεψαν νυχθημερόν κι έτσι, πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση της καταβόθρας, ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Και δεν μιλάμε μια πρόχειρη επισκευή, ή για παράδοση μιας λωρίδας δρόμου, για τα μάτια του κόσμου. Οι Ιάπωνες κάλυψαν την καταβόθρα όπως έπρεπε, έστρωσαν φρέσκια άσφαλτο, ξαναέφτιαξαν τα πεζοδρόμια, έστησαν φανάρια και κολόνες φωτισμού και φρόντισαν στην εντέλεια μέχρι και τις λευκές λωρίδες του δρόμου.

Οποιαδήποτε σύγκριση με αντίστοιχες καταστάσεις στην Ελλάδα, με την Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, τα Τέμπη και άλλα αγαπημένα τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας μας είναι σίγουρη συνταγή για κατάθλιψη, οπότε καλύτερα… να μη δείτε το παρακάτω time-lapse video.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube