Η Toyota ανακυκλώνει τις παλιές μπαταρίες της

Η Toyota ανακυκλώνει τις παλιές μπαταρίες της

H Toyota, δείχνοντας έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη που εφαρμόζει σαν εταιρεία, είναι έτοιμη να ανακυκλώσει και να επαναχρησιμοποιήσει περίπου πέντε εκατομμύρια μπαταρίες τα επόμενα χρόνια.

Toyota Battery Recycling

Σε μια νέα κίνηση προς την επίτευξη κυκλικότητας στο οικοσύστημα των μπαταριών, η Toyota ένωσε τις δυνάμεις της με την Redwood Materials για να ενισχύσει την υπάρχουσα συμφωνία ανακύκλωσης.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμων οδών για την απόρριψη των μπαταριών αυτοκινήτων από τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Toyota που έχουν φτάσει στο τέλος της λειτουργικής τους ζωής.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο ιαπωνικός κολοσσός θα αντλεί μπαταρίες από τα πρώτα Prius που θα πηγαίνουν για ανακύκλωση, με στόχο πολύτιμα υλικά να επαναχρησιμοποιηθούν στα επόμενα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μπαταρία (ή κάποια μέρη της) ενός Prius πρώτης γενιάς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο νέο Toyota bZ4X.

Η Toyota, πιστή στις δεσμεύσεις της για τη βιωσιμότητα είναι έτοιμη να ανακυκλώσει και να επαναχρησιμοποιήσει τις παλιές μπαταρίες της 

Toyota Battery Recycling

Με ένα σημαντικό μέρος του αποσυρόμενου στόλου της Toyota να βρίσκεται στην Καλιφόρνια, πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να καταλήξουν στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης του Redwood στη Νεβάδα. Το νέο οικοσύστημα που σχηματίζουν οι δύο εταιρείες αναμένεται να ανακυκλώσει, να ανακατασκευάσει και να επαναχρησιμοποιήσει περίπου 5 εκατομμύρια λειτουργικές μονάδες τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την Toyota, με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να προμηθεύεται από την Redwood Materials ενεργά υλικά καθόδου (CAM) και φύλλα χαλκού ανόδου για την παραγωγή νέων μπαταριών. Επίσης θα παρέχει υλικά που περιλαμβάνουν τουλάχιστον 20% ανακυκλωμένο νικέλιο, 20% ανακυκλωμένο λίθιο και 50% ανακυκλωμένο κοβάλτιο.

Toyota C-HR

Η συνεργασία αποτελεί μέρος των μακροχρόνιων στόχων βιωσιμότητας της Toyota. Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα για τις παγκόσμιες δραστηριότητές του έως το 2035 και να επεκτείνει το ίδιο καθεστώς στα οχήματά του έως το 2050. Αναπόσπαστο μέρος αυτού του σχεδίου (ιδίως για την αγορά της Αμερικής είναι η χρήση ανακυκλωμένων υλικών στη μελλοντική παραγωγή μπαταριών στην Toyota Battery Manufacturing, North Carolina (TBMNC), που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2025.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube