Η Tesla θέλει να φτιάξει EV με €22.000 στην Ινδία

Η Tesla θέλει να φτιάξει EV με €22.000 στην Ινδία

Η Tesla βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με τις ινδικές αρχές για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στη χώρα και στόχο ένα μοντέλο για την τοπική αγορά με τιμή δύο εκατομμύρια ρουπίες.

Tesla India

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters, οι ιθύνοντες νόες της Tesla βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με τον υπουργό Εμπορίου της Ινδίας για την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου εργοστασίου στη χώρα. 

O σκοπός του νέου αυτού εργοστασίου είναι για να υποστηρίξει την κατασκευή ενός νέου μοντέλου Tesla, η τιμή πώλησης του οποίου θα είναι δύο εκατομμύρια ρουπίες ή το ισοδύναμο των 22.060 ευρώ για την ακρίβεια, όπως ανέφεραν πριν από δύο ημέρες δημοσιογράφοι από τους Times of India.

Η Tesla αντιλαμβάνεται την αγορά της Ινδίας ως τη νέα παγκόσμια δύναμη, με ενδιαφέρον τόσο για την κατασκευή EV όσο και για το SpaceX και την Starlink

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla, o Elon Musk, έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Ινδίας, Narendra Modi. Που τελικά κατέληξαν σε στρατηγική συμφωνία που μέρος της μόνον αφορά το αυτοκίνητο.

Tesla India

Το νέο μοντέλο του Καλιφορνέζου κατασκευαστή θα στοχεύει μόνο στην ινδική αγορά με μια τοποθέτηση χαμηλού κόστους; Ή μήπως θα ήθελε η Tesla να εκμεταλλευτεί το χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε αυτή τη χώρα για να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο εκεί και να εξάγει τα προϊόντα της σε άλλες αγορές; Προς το παρόν, όλα αυτά δεν είναι πολύ ξεκάθαρα.

Ως υπενθύμιση, πρόσφατες φήμες ανήγγειλαν την «άφιξη» ενός νέου μοντέλου Tesla, πιο κόμπακτ και με πιο προσιτό κόστος από το υπάρχον Model 3. Οπότε θα μπορούσαν αυτές οι συζητήσεις να αφορούν την παραγωγή του «ινδικού» Tesla. 

Tesla India

Θυμηθείτε ότι η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Δυτική Ευρώπη. Η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να αιτηθεί τη δημιουργία αυτής της νέας μονάδας στην Ισπανία, με τους επικεφαλής της ωστόσο να βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις με τη γαλλική κυβέρνηση.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube