Ινδία, η γη της επαγγελίας για την...

Ινδία, η γη της επαγγελίας για την...

Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, φαίνεται πως τα βρήκε σε όλα με τον ηγέτη της Ινδίας, Narendra Modi, με την συμφωνία των δυο ανδρών να ξεπερνά τα αυτοκινητικά στεγανά...

Το σίριαλ «Η Tesla στην Ινδία», φθάνει στο τέλος του. Ο Narendra Modi, αποδείχθηκε πολύ σκληρός διαπραγματευτής και εν τέλει δικαιώθηκε για την στάση του αυτή, καθώς κατάφερε όχι μόνο να πείσει την Tesla να κατασκευάσει εργοστάσιο στη χώρα του αλλά επιπλέον να συνεργαστεί στενά με τον Elon Musk μέσω της SpaceX και στο διάστημα!

Η Tesla βλέπει την αγορά της Ινδίας ως τη νέα παγκόσμια δύναμη.

Οι δυο άνδρες είχαν χθες συνάντηση στη Νέα Υόρκη, με έγκυρες πηγές, να κάνουν λόγο ότι οι συνομιλίες δεν κύλησαν απλώς καλά αλλά προμηνύουν κάτι πολύ μεγάλο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εδώ και καιρό ο Elon Musk έκανε μεγάλες προσπάθειες να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την Ινδία και τον Narendra Modi, ωστόσο ο ηγέτης της πολυπληθέστερης πλέον χώρας στον κόσμο ήθελε ο Musk να συμφωνήσει με τους δικούς του όρους. Οι οποίοι μεταξύ άλλων προέβλεπαν τη δημιουργία εργοστασίου στη χώρα όπου θα απασχολούνταν στην πλειονότητα του Ινδοί εργαζόμενοι.

Tesla

Όπως φημολογείται οι όποιες «δυσκολίες» κάμφθηκαν, με τις δύο πλευρές μάλιστα να μην περιορίζονται αποκλειστικά σε μια συμφωνία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Πηγές του Reuters αναφέρουν ότι ο Modi, δηλαδή η Ινδία, θα συνεργαστούν στενά τόσο με την SpaceX όσο και με την Starlink, την δορυφορική υπηρεσία διαδικτύου του ισχυρού άνδρα της Tesla. 

Η Ινδία, επενδύει τεράστια κεφάλαια τα τελευταία χρόνια στη διαστημική βιομηχανία, με τον Elon Musk να βλέπει την πρωτόγνωρη ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά του ώστε να συνδράμει, με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά, μέσω της SpaceX αλλά και της Starlink σε αυτήν την προσπάθεια. 

Tesla

Μάλιστα, ο Elon Musk δήλωσε ότι «μέσω του Starlink ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα χωριά στην Ινδία θα αποκτήσουν μια φθηνή και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο». 

Η εν λόγω στρατηγική συμφωνία ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του Elon Musk και την Iνδία είναι προφανώς μια win win συνθήκη και για τις δύο πλευρές αλλά και ένα δυνατό μήνυμα «απεξάρτησης» από την Κίνα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube