Rimac: Επενδύει €200 εκατ. σε νέο υπερσύγχρονο campus στην Κροατία [video]

Rimac: Επενδύει €200 εκατ. σε νέο υπερσύγχρονο campus στην Κροατία [video]

Οι νέες εγκαταστάσεις της Rimac στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ θα είναι από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το νέο αρχηγείο της Rimac ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά. Βρίσκεται 16 km έξω από το Ζάγκρεμπ και όπως δήλωσε ο ίδιος ο Mate Rimac, πρόκειται για τις μεγαλύτερες συνδυασμένες εγκαταστάσεις R&D επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η συνολική επένδυση του πρότζεκτ θα υπερβεί τα €200 εκατ. και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους. 

Το νέο campus της Rimac εκτείνεται σε μια έκταση 200.000 τ.μ., έχοντας στεγασμένες εγκαταστάσεις 100.000 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο του θα υπάρχουν μια πίστα δοκιμών και εξέλιξης των μοντέλων της κροατικής φίρμας, ενώ στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις συναντά κανείς τα πάντα. Από μουσεία και φάρμες, μέχρι bar και καταστήματα λιανικής πώλησης...

rimac

Εξυπακούεται φυσικά πως θα υπάρχουν ειδικοί χώροι για την παραγωγή των μοντέλων, σχεδιαστικό κέντρο αλλά και εγκαταστάσεις που θα επιτρέψουν σε μεγάλη κλίμακα τη δημιουργία ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης της κίνησης και μπαταριών υψηλής απόδοσης, όχι μόνο για τις ανάγκες της Rimac αλλά και διαφόρων άλλων εταιρειών. Επίσης, στο νεόκτιστο campus θα εξελιχθεί και το νέο Nevera των 1.914 PS. 

Μιλώντας για το νέο πρότζεκτ της φίρμας, o Mate Rimac, τόνισε: «Από τότε που ίδρυσα την εταιρεία, η δημιουργία ενός ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος ήταν για μένα ο ανώτερος στόχος. Είναι πιο εύκολο και φυσικό να δημιουργείς καινοτόμα προϊόντα όταν βρίσκεσαι στο κατάλληλο περιβάλλον. Με το νέο μας campus θέλουμε να πετύχουμε ακριβώς αυτό. Να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον για εργασία και δημιουργικότητα, αλλά όχι μόνο για τους υπαλλήλους μας. Αυτό είναι ένα μέρος όπου οι πελάτες, οι φοιτητές και το ευρύ κοινό είναι ευπρόσδεκτοι. Φροντίζουμε επίσης όλη η εγκατάσταση να είναι συμβατή με το περιβάλλον και ενεργειακά ουδέτερη».

Η νέα επένδυση της Rimac έρχεται λίγους μετά την ανακοίνωση της κοινής επιχειρηματικής και επιχειρησιακής πορείας των Rimac Automobili και Bugatti Automobiles υπό τη «στέγη» της νεοσύστατης Bugatti Rimac.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube