Η Supra μπορεί να κάνει χρόνο 7:40 στο Nürburgring

Η Supra μπορεί να κάνει χρόνο 7:40 στο Nürburgring

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπεύθυνου μηχανικού εξέλιξης, Tetsuya Tada

Ο Tetsuya Tada, υπεύθυνος μηχανικός εξέλιξης της νέας Toyota Supra, δήλωσε στο Road & Track πως το ιαπωνικό coupe θα μπορούσε να σημειώσει χρόνο 7' και 40'' στην πίστα του Nürburgring.

Χωρίς να έχει γίνει ακόμα επίσημη δοκιμή του μοντέλου στην πίστα, ο Tada δήλωσε πως το πιθανότερο είναι η Supra να φτάσει τον "κόφτη" των 250 km/h στη  μεγάλη ευθεία, και θα ήθελε να τον αφαιρέσουν για να ανακαλύψουν τις πραγματικές δυνατότητες του μοντέλου. Παρόλα αυτά, δήλωσε πως ακόμη και στην εργοστασιακή της έκδοση είναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο και θα έσπαγε εύκολα το φράγμα των 8 λεπτών στην παλιά χάραξη, σημειώνοντας χρόνους κοντά στα 7:50 και 7:40.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το γερμανικό περιοδικό Sport Auto είχε δημοσιεύσει βίντεο με την BMW Z4 M40i να σημειώνει χρόνο 7:55 στην "πράσινη κόλαση". Η Toyota αναφέρει πως η Supra είναι πιο άκαμπτη και πιο ελαφριά από το γερμανικό roadster με το οποίο μοιράζεται πλαίσιο, κινητήρα, ανάρτηση και φρένα, οπότε θα ήταν λογικό να κάνει ταχύτερο γύρο παρά την ελαφρώς χαμηλότερη ιπποδύναμη. Μένει να δούμε και στην πράξη αν οι προβλέψεις του αρχιμηχανικού της Toyota θα επαληθευθούν.

Πηγή: Road & Track

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube