Η Stellantis αναπτύσσει το δικό της δίκτυο φόρτισης στην Ευρώπη

Η Stellantis αναπτύσσει το δικό της δίκτυο φόρτισης στην Ευρώπη

Σε συνεργασία με μία Ιταλική startup, ο όμιλος Stellantis ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο φόρτισης στη γηραιά ήπειρο.

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιριών, όπως η Tesla και οι BMW/ Mercedes-Benz, η Stellantis αποφάσισε να εισέλθει πιο δυναμικά στο οικοσύστημα της ηλεκτροκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, συμφώνησε να συνεργαστεί με μία Ιταλική startup, ονόματι TheF Charging, ώστε να δημιουργήσει ένα νέο, ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης EV. 

Με βάση τα υπάρχοντα πλάνα, οι δύο πλευρές υπολογίζουν μέχρι το 2025 να έχουν τις δικές τους υποδομές σε περισσότερα από 15.000 σημεία ανά την Ευρώπη. Αυτό μεταφράζεται σε 2 εκατομμύρια θέσεις στάθμευσης, οι οποίες δεν θα απευθύνονται μόνο σε μοντέλα της Stellantis (Peugeot, Citroen, Fiat κ.λπ.) αλλά σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. 

Οι πρώτοι σταθμοί θα καταστούν λειτουργικοί εντός των επόμενων μηνών, ξεκινώντας από την Ιταλία. Θα προσφέρονται, δε, ειδικά προνόμια για κατόχους μοντέλων της Stellantis, χωρίς όμως αυτά να κατονομάζονται. Αντίστοιχα, άγνωστο παραμένει και το κόστος για μία τέτοια επένδυση. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube