Συνεργασία BMW, Mercedes-Benz και BP για κοινό δίκτυο φόρτισης

Συνεργασία BMW, Mercedes-Benz και BP για κοινό δίκτυο φόρτισης

Η BP έγινε ο τρίτος μέτοχος της Digital Charging Solutions GmbH (DCS) με ισότιμο μερίδιο 33,3% μετά από τη σχετική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αντίστοιχα ποσοστά διατηρούν το BMW Group και η Daimler Mobility AG.

Η ηλεκτρική κινητικότητα κερδίζει συνεχώς έδαφος στις μέρες μας, ενώ είναι παραπάνω από εμφανές ότι θα πάρει τη θέση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, κάποια στιγμή μέσα στις αμέσως επόμενες δεκαετίες. Ως εκ τούτου, οι πάντες προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Αυτό ισχύει και για τις εταιρίες πετρελαιοειδών, που δεν επιθυμούν να έχουν το μέλλον της Kodak, όταν οι φωτογραφικές μηχανές περάσαν από το φιλμ στους αισθητήρες…

Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος για τη ΒΡ, η οποία συμφώνησε με τους ομίλους των BMW και Mercedes-Benz ώστε να αποτελέσει το τρίτο, ισότιμο μέλος στο δίκτυο φόρτισης που αναπτύσσουν. Η DCS διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα δίκτυο περισσότερων από 300.000 φορτιστών, σε 30 χώρες. Με την προσθήκη της ΒΡ οι πελάτες της φίρμας θα έχουν άμεση πρόσβαση σε 9.000 επιπρόσθετους σταθμούς φόρτισης. 

Το πλάνο για την ίδια τη ΒΡ θέλει μέχρι το 2030 να προσφέρει στα πρατήριά της 70.000 σταθμούς φόρτισης, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα μεγάλο μέρος αυτών θα είναι της κατηγορίας ultra-fast chargers, προσφέροντας φόρτιση άνω των 150 kW. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις κλασικές υπηρεσίες των πρατηρίων, όπως ανεφοδιασμό υγρών καυσίμων, πλύσιμο κ.λπ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Richard Bartlett, αντιπρόεδρος της BP στον τομέα future mobility & solutions, «στόχος μας είναι να κάνουμε τη φόρτιση τόσο βολική όσο ο ανεφοδιασμός στην αντλία - γρήγορη, αξιόπιστη και εξαιρετικά ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα του οχήματος ώστε να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία στον πελάτη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε αυτήν τη συναλλαγή και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους συνεργάτες μας για να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους οδηγούς EV πρόσβαση σε εύκολη φόρτιση, όπου το χρειάζονται».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube